BH
Something Like Action Plan "Jasu"

  
Mustavalkoinen, uros
Syntymäaika: 04.12.2010
Isä: Coxi
Emä: Liinu
Korkeus: 54 cm
Paino: 19,6 kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: C/B Kyynäreet: 0/0
Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
kuvattu terveeksi
Silmät: Ok (pentuna), Ok (02/12)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Vapaa (DNA)

PK: BH
Toko: 2x EVL1
Näyttelyt: ERI2 SA

Omistaja: Salla Tiainen, Helsinki
⇒ Jasu KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Jasusta


Jasu on vilkas nuori uros, jolta ei vauhti lopu kesken. Sen kanssa harrastetaan tokoa, agilitya, pk-hakua ja -jälkeä. Tällä hetkellä eniten on tokoiltu, mutta aika näyttää, mitkä muodostuvat päälajeiksi. Toiminnanhaluisena koirana Jasu on innostunut kaikesta, mitä sen kanssa on puuhailtu. Näyttelyissä tullaan käymään silloin tällöin. Lampaille Jasu on syttynyt vajaan puolen vuoden ikäisenä, mutta tämä laji jäänee satunnaiseksi harrastukseksi, koska täälläpäin ei lammastiloja ole. Lisäksi Jasu rakastaa uimista.


Jasulla on reilusti taistelutahtoa ja saalisviettiä, jolloin lelupalkka toimii hyvin. Pentuaikojen jälkeen se ei ole enää ollut suunnattoman ahne, mutta namitkin kelpaavat. Myös erityisen mieluinen liike käy palkasta. Verrattuna vanhempaan bordercollienarttuuni Jasu on selvästi kovempi ja itsenäisempi. Sillä on myös aimo annos omaa tahtoa. Vaikeinta Jasulle on odottelu, ja silloin sillä on taipumusta piipata. Työskennellessään se ei kuitenkaan ääntele ja on kotioloissa suhteellisen rauhallinen.

Jasu on tullut hyvin toimeen kaikkien tapaamiemme koirien kanssa. Kääntöpuolena se on hieman yli-innokas muita koiria kohtaan. Kuitenkin työmoodiin päästyään se pystyy keskittymään. Jasu rakastaa myös ihmisiä ja on yllättänyt hyvällä ja rauhallisella käytöksellä siskoni vauvan kanssa. Jasu on ollut terve paria silmätulehdusta lukuun ottamatta.

Terveisin, Salla