Takaisin A-pentueen sivuille

Something Like Action Plan

    
Jasu KoiraNet    |    Jasun kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.12.2010 mustavalkoinen 54 cm / 19,5 kg "Coxi" & "Liinu" Salla Tiainen, Helsinki

lonkat kyynärät olkapäät selkä
C/B 0/0 kuvattu terveeksi kuvattu terveeksi

CEA TNS CL silmät
vapaa, geneettisesti vapaa, testattu vapaa, geneettisesti Ok pentuna & 02/12

Palveluskoiralajit toko näyttelyt rally-toko
BH 2x EVL1 ERI2 SA ALO hyv.

 

Lisää jasusta

Jasu on vilkas nuori uros, jolta ei vauhti lopu kesken. Sen kanssa harrastetaan tokoa, agilitya, pk-hakua ja -jälkeä. Tällä hetkellä eniten on tokoiltu, mutta aika näyttää, mitkä muodostuvat päälajeiksi. Toiminnanhaluisena koirana Jasu on innostunut kaikesta, mitä sen kanssa on puuhailtu. Näyttelyissä tullaan käymään silloin tällöin. Lampaille Jasu on syttynyt vajaan puolen vuoden ikäisenä, mutta tämä laji jäänee satunnaiseksi harrastukseksi, koska täälläpäin ei lammastiloja ole. Lisäksi Jasu rakastaa uimista.

Jasulla on reilusti taistelutahtoa ja saalisviettiä, jolloin lelupalkka toimii hyvin. Pentuaikojen jälkeen se ei ole enää ollut suunnattoman ahne, mutta namitkin kelpaavat. Myös erityisen mieluinen liike käy palkasta. Verrattuna vanhempaan bordercollienarttuuni Jasu on selvästi kovempi ja itsenäisempi. Sillä on myös aimo annos omaa tahtoa. Vaikeinta Jasulle on odottelu, ja silloin sillä on taipumusta piipata. Työskennellessään se ei kuitenkaan ääntele ja on kotioloissa suhteellisen rauhallinen.

Jasu on tullut hyvin toimeen kaikkien tapaamiemme koirien kanssa. Kääntöpuolena se on hieman yli-innokas muita koiria kohtaan. Kuitenkin työmoodiin päästyään se pystyy keskittymään. Jasu rakastaa myös ihmisiä ja on yllättänyt hyvällä ja rauhallisella käytöksellä siskoni vauvan kanssa. Jasu on ollut terve paria silmätulehdusta lukuun ottamatta.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net