FI MVA EE MVA HK1 BH
Something Like Against All Odds "Lumi"

 
Mustavalkoinen, narttu
Syntymäaika: 04.12.2010
Isä: Coxi
Emä: Liinu
Korkeus: 50 cm
Paino: 15,3 kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: B/B Kyynäreet: 0/0
Polvet: 0/0 Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
kuvattu terveeksi
Silmät: Ok (pentuna), Ok (05/14), (08/16), gonioskopiassa oikeassa silmässä lievä muutos rihman pinnassa.
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)

MH-luonnekuvattu 18kk iässä
PK: HK1, BH
Toko: VOI1
Agility: 3-luokka
Näyttelyt: FI MVA, EE MVA
CACIB (Viro)

Omistaja: Tiina Kangas, Lappi
⇒ Lumin blogi
⇒ Lumi KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu
⇒ Lumin jälkeläiset: D- ja F-pentue

Lisää Lumista


Lumi on perus rauhallinen koira, ollut ihan pikku pennusta asti. Kotona olessaan rauhoittuu hyvin löhöämään milloin minnekin pitkin pituuttaan.
Kylässä olessaan osaa myös rauhoittua ainakin kun me olemme mukana.Lumin harrastuksiin kuulu toko, haku, jälki ja agility. Lumi on nopea oppimaan ja kestää hyvin toistoja treeneissä. Olemme myös käyneet paimentamassa ja Lumi syttyikin lampaille heti ensimmäisellä kerralla. Lumi on suorittanut hyväksytysti BH-kokeen 18kk ikäisenä.

Lumi onkin oikea pikku partiolainen "aina valmis" ryhdytään sitten mitä tahansa reenaamaan.

Näyttely kehissä käydään pyörähtämässä ja siellä Lumi osaa käyttäytä erinomaisesti, ei turhia stressaa. Lumi tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, karvoihin katsomatta.

Ääni herkkä Lumi ei ole, se on tottunut monenlaiseen kolinaan ja meteliin ja toisinaan sen tarvitsisi hyvinkin lähelle päästä melunkohdetta tutkimaan. Lumille on myös tottiskentällä ammuttu, ja saattaa reagoida laukauksiin, mutta ei pelkää.

Lumin kanssa lenkkeillään päivittäin ja metsään eksymme kahdesti viikosssa. Lenkit tehdään kävellen, potkukelkalla tai pyörällä. Kesäisin mahdollisuuksien mukaan uiskentelee järvessä.

Lumin perheeseen kuuluu Hessu Basset Hound, Väiski maatiaskissa, emäntä(ohjaaja), isäntä ja kaksi teini-ikäistä poikaa. Lumi osaakin hyvin hakea tuolta miesväeltä rapsutuksia ja huomiota. Lumi on kiltti ja kuuliainen jolta ei energia lopu kesken varmaan koskaan.

Terveisin, Tiina.