A-pentueen sivuille
C.I.B. FI MVA EE MVA HK1 BH

Something Like Against All Odds

    
Lumi KoiraNet    |    Lumin kuvallinen sukutaulu   |    Lumin jälkeläiset: D- ja F-pentueet

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.12.2010 mustavalkoinen 50 cm / 15,5 kg "Coxi" & "Liinu" Tiina Kangas, Lappi

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
B/B 0/0 kuvattu terveeksi 0/0 kuvattu terveeksi

CEA TNS CL silmät
vapaa, geneettisesti kantaja, testattu vapaa, geneettisesti Ok pentuna & 05/14 & 08/16, gonioskopiassa oikeassa
silmässä lievä muutos rihman pinnassa

palveluskoiralajit toko agility näyttelyt MH
HK1 BH VOI1 3-luokka FI MVA EE MVA CACIB (Viro) kuvattu 18 kk ikaisena

 

Lisää Lumista

Lumi on perus rauhallinen koira, ollut ihan pikku pennusta asti. Kotona olessaan rauhoittuu hyvin löhöämään milloin minnekin pitkin pituuttaan. Kylässä olessaan osaa myös rauhoittua ainakin kun me olemme mukana.

Lumin harrastuksiin kuulu toko, haku, jälki ja agility. Lumi on nopea oppimaan ja kestää hyvin toistoja treeneissä. Olemme myös käyneet paimentamassa ja Lumi syttyikin lampaille heti ensimmäisellä kerralla. Lumi on suorittanut hyväksytysti BH-kokeen 18kk ikäisenä. Lumi onkin oikea pikku partiolainen "aina valmis" ryhdytään sitten mitä tahansa reenaamaan.

Näyttelykehissä käydään pyörähtämässä ja siellä Lumi osaa käyttäytä erinomaisesti, ei turhia stressaa. Lumi tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, karvoihin katsomatta.

ääniherkkä Lumi ei ole, se on tottunut monenlaiseen kolinaan ja meteliin ja toisinaan sen tarvitsisi hyvinkin lähelle päästä melunkohdetta tutkimaan. Lumille on myös tottiskentällä ammuttu, ja saattaa reagoida laukauksiin, mutta ei pelkää.

Lumin kanssa lenkkeillään päivittäin ja metsään eksymme kahdesti viikosssa. Lenkit tehdään kävellen, potkukelkalla tai pyörällä. Kesäisin mahdollisuuksien mukaan uiskentelee järvessä.

Lumin perheeseen kuuluu Hessu Basset Hound, Väiski maatiaskissa, emäntä(ohjaaja), isäntä ja kaksi teini-ikäistä poikaa. Lumi osaakin hyvin hakea tuolta miesväeltä rapsutuksia ja huomiota. Lumi on kiltti ja kuuliainen jolta ei energia lopu kesken varmaan koskaan.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net