Something Like All The Way "Cola"

  
Mustavalkoinen, narttu (steriloitu)
Syntymäaika: 04.12.2010
Isä: Coxi
Emä: Liinu
Korkeus: 48 cm
Paino: 16,2 kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/B Kyynäreet: 0/0
Olat: Kuvattu terveeksi
Silmät: Ok (pentuna), Ok (02/12)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Vapaa (DNA)

Näyttelyt: SERT
Luonnetesti: Hylätty, keskeytetty hermorakenteen puutteen takia.
Agility: 1-luokka, 1x LUVA

Omistaja: Juulia Viitanen, Helsinki
⇒ Cola KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Colasta


Colan harrastuksiin kuuluu agility, haku, jälki ja viesti ja näiden ohella tietysti tottis. Tosin näitä lajeja on harrastettu sen kanssa liian vähän johtuen siitä, että Cola kärsii kakkoskoiran roolista. Lisäksi Cola on erittäin vilkas ja siksi sen keskittymiskyky esim tottiksessa on ollut hieman sitä sun tätä! Jotta oma hermo ei ole mennyt, en kerta kaikkiaan ole viitsinyt sitä treenata vaan olen antanut sen olla pentu. Viime syksynä aloitimme treenit hallissa ja nyt koko talvi on käyty siellä ja onhan se jo edistynytkin :-) Hitaasti mutta varmasti!  Talven aikana ei olla Colankaan kanssa treenattu maastoja, niistä ollaan oltu totaalitauolla.


Peltojäljellä Cola on erittäin hyvä, joskin saattaa reagoida esim. vieressä ohi ajavaan pyörilijään tms. Jatkaa kuitenkin keskittyneesti jäjestämistä. Jos vertaa Coxia samanikäisenä, jäljestää Cola ehdottomasti tarkemmin ja paremmin. Haussa vauhtia löytyy, mutta ei onneksi niin paljon kuin isällään! Viestiä Cola juoksee mielellään ja tähän lajiin meidän onkin tarkoitus panostaa enemmän. Näyttelyissä tulemme käymään jonkin verran.

Cola on ihmisiä kohtaan avoin. Vieraita koiria kohtaan Cola on toisinaan varautunut (riippuen koirasta). Löytyy myös yksi koira, jota se ei jostain syystä sulata ja täten haukkuu sille raivokkaasti.

Colan taistelutahto on erittäin suuri. Colasta löytyy myös suurta dominanssia, joka on aiheuttanut haasteita lasten kanssa.

Kotioloissa Cola osaa jo rauhoittaua vaikka koko perhe onkin koossa. Ongelmana aikaisemmin oli kierrosten nouseminen kun lapsemme Julia oli samassa tilassa. Tämä johtunee pitkälti siitä, että Colan ollessa pentu Julialla oli tapana tuoda koulukavereitaan Colaa katsomaan. Lapset riehuttivat sitä pentuaikana ja valitettavasti asia selvisi meille vasta kun naapuri vasikoi, että meiltä kuuluu lasten kirkumista ja koiran haukuntaa!
Tämän vuoksi Colan rauhoittumisen eteen (lasten läsnäollessa) on saanut tehdä töitä. Meidän kanssa minkäänlaisia rauhoittumisongelmia ei ole.

Colan lempiharrastus kesällä on ehdottomasti uiminen! Cola nauttii myös suunnattomasti vapaana juoksemisesta. Colan kanssa tullaan kyllä kisaamaan, mutta missä lajissa ja milloin... aika näyttää!

Terveisin, Marianne