C.I.B. FI MVA EE MVA FI TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA HK3 BH
Something Like Army Brat "Ross"

  
Mustavalkoinen, uros
Syntymäaika: 04.12.2010
Isä: Coxi
Emä: Liinu
Korkeus: 52 cm
Paino: 19,5 kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A Kyynäreet: 0/0
Polvet: 0/0 Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
kuvattu terveeksi (1wee ja 7wee)
Silmät: Ok (pentuna), Ok (03/17), gonioskopiatulos terve.
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)

MH-luonnekuvattu 18kk iässä
PK: FI KVA HK3 BH
Toko: FI TVA
Agility: FI AVA, FI AVA-H
Halli SM-7 2017
SM-6 2017
Piirimestaruus joukkuekultaa 2017
SM-joukkue sijalla 11 2017 SM-joukkue sijalla 11 2017
Vepe: SOVE 99/100p.
Näyttelyt: C.I.B. FI MVA, EE MVA

Omistaja: Janika Karenmaa, Eurajoki
⇒ Rossin blogi
⇒ Ross KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu
⇒ Rossin jälkeläiset

Lisää Rossista


Ross on minun ihan ensimmäinen oma kasvattini. Minulle ei pitänyt edes jäädä kotiin pentua, mutta Ross teki niin suuren vaikutuksen minuun, että A-pentueeni ollessa 5vko päätin pojan pitää itselläni - Ja onneksi päätin! Ross on pikkupennusta lähtien ollut itsevarma ja rohkea. Se oli pentueestaan aina ensimmäisenä tekemässä uusia asioita ja tutkimassa uusia juttuja. Tähän liittyy myös Rossin kyltymätön uteliaisuus :)

Olen treenannut Rossin kanssa aktiivisesti heti pennun ollessa 7vko. Sen kanssa oli niin helppoa aloittaa, kun sitä ei koskaan missään treenitilanteessa tai -paikassa kiinnostanut mikään muu kuin minä. Tämä ominaisuus on myös säilynyt hyvin vahvana, vuoroaan odotellessa tytöt kyllä kiinnostaa :D Rossia voi palkata millä vain, lelun unohduttua kotiin olen käyttänyt sille esim hanskaani, koiran hihnaa tai pelkkiä kehuja - Kaikki käy! Myös ruoka kuin ruoka kelpaa ja palkkautuu namilla myös hyvin. Ross on hyvin intensiivinen koira, joka työskennellessään on hyvin voimakkaan ja näyttävän näköinen. Saalisviettiä ei puutu, mutta koira ei ole mikään saaliskyylä silti. Eli ei jää "aijaamaan" palkkaa. Tämän myötä esim agilityssä kontaktit ovat nopeat ja tokossa luoksetulo vauhdikas. Koulutettavuudeltaan Ross on omistamistani koirista ehdottomasti paras. Se ajattelee itse, mutta ei liikaa. Oppii muutamalla toistolla asioita. Jos en saa jotain juttua onnistumaan sen kanssa, voin jättää treenin siihen ja ensi kerralla se on itse ajatellut mitä pitää tehdä toisin ja osaa asian. Hyvin yksinkertainen koira, johtunee osaksi myös sukupuolesta :D  Osaa työskennellä myös itsenäisesti, jonka myötä hakuharrastus on ollut Rossille helppoa. Irtoaa myös agilityssä (välillä liikaakin) pitkälle ja suorittaa esteitä itsenäisesti, eikä vaikeimpienkaan esteiden leijeröinti ole ongelma. Vaikka Ross kuumuu agilityssä paljon, se kuitenkin pystyy keskittymään ja suorittamaan nätisti rataa. Rossilla on luonnostaan hieno hyppytekniikka, eikä se edes kuumuessaan tiputtele rimoja. Ross on hyvin nopea koira, agility kisoissa etenemä on ollut jopa 5.23m/s.

Ross on perheenjäsenenäkin todella helppo. Sitä ei koskaan ole tarvinnut totuttaa mihinkään ääniin, alustoihin, pyörään, autoon yms, vaan asia on kokemisella selvä. Ross on kova koira, se ei murehdi hetkeäkään mennyttä. Jos joku koira vaikka pääsee hyökkäämään Rossin päälle, Ross pudistelee ja homma on sillä ohi. Se ei väistä hyökännyttä koiraa tapahtuman jälkeen, eikä myöskään halua uusintaa. Sama ulkoillessa, jos kuuluu vaikka joku ääni, tai koira säikähtää jotain - asia on murto-osa sekunnissa ohi, eikä sitä enää mietitä. Ross tulee toimeen jokaisen koiran (sukupuoleen katsomatta) kanssa, rakastaa ihmisiä ja osaa olla lasten kanssa nätisti.

Ennen kaikkea hyvin miellyttämisenhaluinen koira, jonka takia se onkin varmasti niin helppo. Mutta omaa sitten sen itsevarmuuden, ei väistä ohjaajaa tai mitään muutakaan :) Ross myös vahtii. Ulko-oven käydessä vieraat tulee haukutuksi ja sen jälkeen saa naamapesun. MH-testissä myös huomattiin, että Ross puolustaa minua hyvin tosissaan. Lyhykäisyydessään - Ihana mamman lelli-poika, joka on tulta ja tuppuraa harrastuksissa <3

-Janika-