A-pentueen sivuille
C.I.B. FI MVA EE MVA FI TVA FI AVA FI AVA-H FI KVA HK3 BH

Something Like Army Brat

    
Ross KoiraNet   |    Rossin kuvallinen sukutaulu   |   

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.12.2010 mustavalkoinen 52 cm / 19,5 kg "Coxi" & "Liinu" Janika Karenmaa, Eurajoki

lonkat kyynärät olkapäät ja polvet muut geenitestit selkä
A/A 0/0 kuvattu terveeksi, 0/0 IGS, MDR1, RS, SN , DM vapaa. EAOD, GG kantaja kuvattu terveeksi 1v & 7v

CEA TNS CL purenta silmät
vapaa kantaja vapaa normaali, täysi hampaisto ok pentuna & 02/20
gonioskopia terve

palveluskoiralajit toko agility vesipelastus näyttelyt MH
FI KVA HK3 BH FI TVA FI AVA, FI AVA-H
2017: Halli SM-7
2017: SM-6
2017: PiirM joukkuekulta
2017: SM-joukkue sijalla 11
2018: PiirM joukkuepronssi
2019: PiirM joukkuekulta
SOVE 99/100 p. C.I.B. FI MVA, EE MVA Suoritettu 18 kk iässä

 

Lisää Rossista

Ross on minun ihan ensimmäinen oma kasvattini. Minulle ei pitänyt edes jäädä kotiin pentua, mutta Ross teki niin suuren vaikutuksen minuun, että A-pentueeni ollessa 5vko päätin pojan pitää itselläni - Ja onneksi päätin! Ross on pikkupennusta lähtien ollut itsevarma ja rohkea. Se oli pentueestaan aina ensimmäisenä tekemässä uusia asioita ja tutkimassa uusia juttuja. Tähän liittyy myos Rossin kyltymätön uteliaisuus :)

Olen treenannut Rossin kanssa aktiivisesti heti pennun ollessa 7vko. Sen kanssa oli niin helppoa aloittaa, kun sitä ei koskaan missään treenitilanteessa tai -paikassa kiinnostanut mikään muu kuin minä. Tämä ominaisuus on myos säilynyt hyvin vahvana, vuoroaan odotellessa tytöt kyllä kiinnostaa :D Rossia voi palkata millä vain, lelun unohduttua kotiin olen käyttänyt sille esim hanskaani, koiran hihnaa tai pelkkiä kehuja - Kaikki käy! Myos ruoka kuin ruoka kelpaa ja palkkautuu namilla myos hyvin. Ross on hyvin intensiivinen koira, joka työskennellessään on hyvin voimakkaan ja näyttävän näkoinen. Saalisviettiä ei puutu, mutta koira ei ole mikään saaliskyylä silti. Eli ei jää "aijaamaan" palkkaa. Tämän myötä esim agilityssä kontaktit ovat nopeat ja tokossa luoksetulo vauhdikas. Koulutettavuudeltaan Ross on omistamistani koirista ehdottomasti paras. Se ajattelee itse, mutta ei liikaa. Oppii muutamalla toistolla asioita. Jos en saa jotain juttua onnistumaan sen kanssa, voin jättää treenin siihen ja ensi kerralla se on itse ajatellut mitä pitää tehdä toisin ja osaa asian. Hyvin yksinkertainen koira, johtunee osaksi myos sukupuolesta :D Osaa työskennellä myos itsenäisesti, jonka myotä hakuharrastus on ollut Rossille helppoa. Irtoaa myos agilityssä (välillä liikaakin) pitkälle ja suorittaa esteitä itsenäisesti, eikä vaikeimpienkaan esteiden leijerointi ole ongelma. Vaikka Ross kuumuu agilityssä paljon, se kuitenkin pystyy keskittymään ja suorittamaan nätisti rataa. Rossilla on luonnostaan hieno hyppytekniikka, eikä se edes kuumuessaan tiputtele rimoja. Ross on hyvin nopea koira, agility kisoissa etenemä on ollut jopa 5.23m/s.

Ross on perheenjäsenenäkin todella helppo. Sitä ei koskaan ole tarvinnut totuttaa mihinkään ääniin, alustoihin, pyorään, autoon yms, vaan asia on kokemisella selvä. Ross on kova koira, se ei murehdi hetkeäkään mennyttä. Jos joku koira vaikka pääsee hyokkäämään Rossin päälle, Ross pudistelee ja homma on sillä ohi. Se ei väistä hyokännyttä koiraa tapahtuman jälkeen, eikä myoskään halua uusintaa. Sama ulkoillessa, jos kuuluu vaikka joku ääni, tai koira säikähtää jotain - asia on murto-osa sekunnissa ohi, eikä sitä enää mietitä. Ross tulee toimeen jokaisen koiran (sukupuoleen katsomatta) kanssa, rakastaa ihmisiä ja osaa olla lasten kanssa nätisti.

Ennen kaikkea hyvin miellyttämisenhaluinen koira, jonka takia se onkin varmasti niin helppo. Mutta omaa sitten sen itsevarmuuden, ei väistä ohjaajaa tai mitään muutakaan :) Ross myos vahtii. Ulko-oven käydessä vieraat tulee haukutuksi ja sen jälkeen saa naamapesun. MH-testissä myos huomattiin, että Ross puolustaa minua hyvin tosissaan. Lyhykäisyydessään - Ihana mamman lelli-poika, joka on tulta ja tuppuraa harrastuksissa <3

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net