B-pentueen sivuille
FI TVA RTK4 BH

Something Like Big Love

    
Kuura KoiraNet    |    Kuuran kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.03.2012 mustavalkoinen 49 cm / 17 kg "Jäbä" & "Liinu" Heli Rasanen, Rauma

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
C/B 0/0 kuvattu terveeksi 0/0 kuvattu terveeksi

CEA TNS CL silmät
kantaja, testattu vapaa vapaa, testattu ok pentuna, PPM todettu 05/14

palveluskoiralajit toko rally-toko agility näyttelyt
BH FI TVA RTK4 3-luokka VASERT

 

Lisää Kuurasta

Pitkäaikainen haaveeni toteutui viime keväänä, kun Kuura muutti meille. Perheeseemme kuuluu mieheni ja kahden tyttären lisäksi myös kaksi sileäkarvaista noutajaa, joista Ronja (s.2007) pitää lauman johtajan ominaisuudessa kakaran kurissa ja nuhteessa, ja Aava (s.2009) on Kuuran paras kaveri. Kuura on sopeutunut laumaan loistavasti ja hurmannut kyllä ihan koko perheen.

Kuura on vilkas ja kovapäinen rämäpää, joka ei pienestä hätkähdä. Missään tilanteessa se ei ole vielä aristellut, vaan on todella reipas. Taistelutahtoa neidiltä löytyy, joten lelupalkka toimii kouluttaessa todella hyvin. Namitkin kyllä kelpaavat. Treenatessa Kuura keskittyy tekemiseen ihan täysillä, mikään ympärillä tapahtuva ei häiritse. Kestää toistoja toistojen perään ja jaksaa yrittää. Joskus voi vähän turhautuneena piipata, jos ohjaaja ei tarpeeksi selkeästi kerro mitä haluaa.

Energisyydestään huolimatta Kuura on kotioloissa rauhallinen ja todella kiltti, nukkuu silloin kun mitään ei tapahdu. Se rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria, taitaa olla vähän liiankin sosiaalinen. Lenkillä ihmisten, koirien ym. vastaantulijoiden ohitus sujuu kuitenkin hienosti, myös vapaana ollessa. Nöyräkin Kuura siis osaa olla, kunhan sille tekee selväksi kuka käskee!

Kuuran kanssa harrastetaan agilityä, tokoa ja pk-hakua. Jälkeäkin tehdään silloin tällöin. Agility ja toko ovat ohjaajalle ennestään tuttuja lajeja, mutta Kuuran kanssa olen päässyt tutustumaan myös pk-lajeihin ja varsinkin hakukärpänen on päässyt puraisemaan! Aika näyttää missä lajissa päädymme Kuuran kanssa kisaamaan.

Metsälenkille Kuura pääsee päivittäin ja niillä reissuilla riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun koko lauma painaa menemään. Aikamoinen vesipetokin neidistä kesällä kuoriutui! Lampaillekin kuura syttyi heti ensimmäisellä kerralla.

Kaiken kaikkiaan olen Kuuraan erittäin tyytyväinen! Sähäkkä pakkaus, jossa on sopivasti moottoria monipuoliseen harrastamiseen. Kuuliainen ja kiltti koira, mitäpä muuta enää voisi toivoa. Kuurassa yhdistyvät kaikki ne piirteet, mitä minä koirasta haluan. Aivan loistava harrastuskaveri ja koko perheen pikku prinsessa!!

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net