C.I.E C.I.B VDH FI MVA DK MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA EE JMVA DKV-14 TLNV-14 EEV-13 TLNJV-13 TLNV-13 LTV-15 FI TVA SE TVA HK3 EK1 JK1 BH RTK4
Something Like Black Jack "BJ"

  
Tricolor, uros
Syntymäaika: 04.03.2012
Isä: Jäbä
Emä: Liinu
Korkeus: 52 cm
Paino: 22 kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A Kyynäreet: 0/0
Polvet: 0/0 Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
kuvattu terveeksi
Silmät: Ok (pentuna), Ok (05/14)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)

PK: HK3 EK1 JK1 BH
Toko: FI TVA, SE TVA
Rallytoko: RTK4
Agility: 2-Luokka, LUVA
Luonnetesti: +155, laukauskokematon
Näyttelyt: C.I.E C.I.B, VDH,  FI MVA, DK MVA, EE MVA, LV MVA, LT MVA, BALT MVA, EE JMVA
Tanskan Voittaja -14
Tallinnan Voittaja -14
Viron Junior Voittaja - 13
Tallinan Voittaja -13
Tallinnan Junior Voittaja -13
Liettuan Voittaja -15

Omistaja: Heidi Jaakkola, Masku
⇒ BJ KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu

Lisää BJ:stä


BJ on juuri sellainen bordercollie, jollaista haaveissa olen toivonut: eloisa, työmotivoitunut ja fiksu sekä bonuksena kauniskin.

Luonteeltaan BJ on sellainen kaikkien kaveri. Toiset koirat ovat sen mielestä kivoja, mutta vieraat ihmiset ovat enemmän BJn makuun. Jokainen rapsuttaja saa aimon annoksen rakkautta. Tämä on ehkä  se ikävä puolikin, mutta haittaakse?

Treenattaessa BJ haluaa onnistua 100% ja virheen sattuessa voi pientä kiukuttelua esiintyä, mutta rohkaisemalla jatkaa yrittämistä onnistumiseen asti.

BJn kanssa harrastetaan tällä hetkellä tokoa, hakua ja agilitya. Jokainen laji on BJn mielestä kiinnostava, mutta hausta se on erityisen innostunut. Palkkana BJlle toimii niin lelu kuin ruokakin, lisäksi maastossa piileskelevät ihmiset :)
Lampailla BJ oli ensimmäisen kerran 11vkon iässä ja oli hyvin kiinnostunut niistä. Sen jälkeen ollaan oltu ihmettelemässä määkijöitä muutamia kertoja ja kyllä siellä jonkunlainen paimen löytyy. Myös canicross tulee olemaan yksi lajeista ja sitä aletaan treenata enemmän, kunhan pojalle tulee ikää lisää. Pieniä treenejä ollaan käyty tekemässä ja mitä muuta voi sanoa kuin, että ihanaa kun koirasta löytyy kunnon moottori :)

Näyttelyt on meille hauskanpitoa ja esiintymässä ollaan ehditty käymään. Tämän hetken suurin tapahtuma/saavutus on ollut reissu Tanskan maalla, jossa BJ oli ROP-pentu, niin Tanskan kuin Pohjoismaiden voittajassa 2012, sekä Tallinnan Voittajassa ROP 2013.

Vapaalla pikku mies osaa ottaa lunkisti, sama pätee myös reissuilla. Joskus kuitenkin toimettomuus turhauttaa ja se nielty vinkulelu alkaa piippaamaan, mutta se loppuu yhtä nopeasti kuin on alkanutkin.

Tulevilta vuosilta odotan mukavia hetkiä niin vapaalla kuin harrastuksissa, ja jää nähtäväksi mihin meidän yhteiset rahkeet riittävät.

Terveisin Heidi