B-pentueen sivuille
BH RTK1 RTK2

Something Like Bling Bling

    
Nella KoiraNet    |    Nellan kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.03.2012 mustavalkoinen 47 cm / 16 kg "Jäbä" & "Liinu" Noora Mantere, Rauma

lonkat kyynärät olkapäät selkä purenta
A/A 0/0 kuvattu terveeksi kuvattu terveeksi normaali purenta
täysi hampaisto

CEA TNS CL silmät
vapaa kantaja, testattu vapaa ok pentuna & 08/16

palveluskoiralajit toko rally-toko näyttelyt MH
BH ALO1 RTK1 RTK2 ERI1 SA PN3 VASERT Hyväksytty +142,
laukauskokematon

 

Lisää Nellasta

Nella on aktiivinen koira joka on aina valmis kaikkeen tekemiseen. Nellan kanssa harrastetaan agilitya, tokoa, vepeä ja pk-jälkeä. Haaveissa olisi kokeilla lampaita vielä muutamasti ja katsoa, olisiko siitä lajiksi.

Nella on arkielämässä suhteellisen helppo. Se pystyy rentoutumaan niin paikassa kuin paikassa. Kovat kolinat ja äänet eivät pelota, vaan pikemminkin kiinnostavat. Erilaiset alustatkaan eivät tuota ongelmaa. Se on myös sopivan pehmeä luonteeltaan.

Vieraita ihmisiä kohtaan Nella on pidättyväinen. Se ei pidä ihmisistä jotka tulevat esimerkiksi lenkillä lässyttämään ja houkuttelemaan luoksensa, se tarvitsee aikaa tutustuakseen. Treenikentällä ja tapahtumissa tätä ongelmaa ei ole ollut, vaan tällöin Nella menee pusujen kera tervehtimään uusia ihmisiä.

Vieraat koirat ovat lenkillä ollessa pelottavia ja Nella on todella epävarma. Epävarmuus esiintyy karvojen nostamisella ja jännittymisellä. Nellan kanssa en juurikaan ole yksikseen tavannut muita koiria, joten en tiedä johtuuko epävarmuus Artun mukanaolosta (arttu saattaa rähjätä) vaiko siitä, että 8 viikkoisena aidan takaa pääsi saksanpaimenkoira koiriemme päälle ollessamme lenkillä. Nella on kuitenkin leikkiessä muita koiria kohtaan kiltti ja alistuva. Eikä kentällä ja treeneissä ole ollut mitään ongelmia muiden koirien kanssa.

Nella on todella kiintyvä sen omiin ihmisiin ja läheisyyden hakuinen. Se ehkä luulee olevansa kovin pieni tunkiessaan Ronjan pedille nukkumaan tai ihmisten syliin sohvalle. Oma peti ei kelpaa nukkumapaikaksi kuin pakon edestä, mieluisin paikka olisi sängyssä, peiton alla, pää tyynyllä.

Ehdoton lempiharrastus on Nellalla uinti! Kokeilimme vesipelastusta 5 kk iässä ensimmäisen kerran veneestä, eikä Nellalla ollut mitään ongelmia hypätä veneestä ja uida rantaan. Mökillämme jos Nella on hukassa, kannattaa vilkaista merelle; yleensä Nella polskuttelee yksikseen rantaamme pitkin. ;)

Yritämme talvisin päästä käymään muutaman kerran Liedossa koirauimalassa, kesäisin harjoittelemme sen minkä pystymme. Aika näyttää kasvaako Nellasta niin isoa, että se jaksaa vetää veneen rantaa

Nella on käynyt muutamaan otteeseen myös tallilla harjoittelemassa tallikoiran virkaa ja hyvin on lähtenyt sujumaan. Hevoset ovat Nellan mielestä todella kiinnostavia, mieluisin paikka tallilla on heppojen karsinassa löhöily.

Nella palkkautuu sopivasti nykyään leluilla (saalisvietti) ja ruualla. Pentuaikana ruoka oli Nellalle kaikki kaikessa ja leikkiminen jäi vähemmälle. Myöhemmin ruuasta on tullut vähempiarvoinen ja lelut nostaneet suosiotaan, mikä on omasta mielestäni parempi asia koulutettavuuden suhteen.

Tavoitteet ovat korkealla Nellan kanssa, aluksi kuitenkin keskitymme varmojen pohjien suoritukseen joka lajissa. Tällöin takaamme meille mahdollisimman vankan pohjan myöhemmin harrastaa ja kokeilla kaikenlaista.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net