B-pentueen sivuille

Something Like Brainstorm

    
Roni KoiraNet    |    Ronin kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.03.2012 mustavalkoinen 54 cm / 19,5 kg "Jäbä" & "Liinu" Anne Mönttinen, Kuopio

lonkat kyynärät olkapäät selkä
C/C 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 VA0

CEA TNS CL silmät
vapaa mahdollinen kantaja vapaa ok pentuna

toko agility näyttelyt MH
AVO1 1-luokka, 1x LUVA ERI suoritettu 2v 6kk iässä, video

 

Lisää Ronista

Roni on hurmaava 8 kk ikäinen bc-herra. Roni on iloinen, reipas ja rohkea sekä avoin ihmisiä ja toisia koiria kohtaan. Ronin perheeseen kuuluu meidän ihmisten lisäksi 4,5 v. bc uros Luca ja kaksi kissaa. Ronin kanssa on harrastettu tokoa, agilitya ja haun alkeita. Myös mätsäreissä on käyty pari kertaa.

Koulutuksen näkökulmasta olen ollut Roniin enemmän kuin tyytyväinen. Ronilla on korkea työmoraali ja kun tehdään töitä, ei välitä mitä ympärillä tapahtuu olipa paikka tuttu tai vieras. Roni pystyy sulkemaan häiriöt hyvin pois mielestään. Koulutuskentällä Ronilla ei ole hinkua lähteä muiden ihmisten tai koirien luo, vaan tekee innokkaasti töitä ohjaajan kanssa. Se on jotenkin aina täysillä minun kanssa ja siksi sen kanssa on ilo työskennellä. Ronissa on minun makuun juuri sopivasti ohjaajapehmeyttä; sen kanssa ei tarvitse vääntää asioista, mutta ei kuitenkaan ota itseensä jos ohjaaja joskus mokailee. Ympäristöä kohtaan Roni on kova, eikä jää muistelemaan mikäli joskus harvoin jotain säikähtää.

Roni on ahne ruualle, joskin ahneus on ehkä hieman tasoittunut pentuajoista. Myös leluun syttyy ja taistelutahtoa löytyy. Lelupalkkaaminen on tosin vaatinut jonkin verran harjoittelua, sillä alkuun ei meinannut innostua lelun perään, jos lelu ei ollut ohjaajalla. Viime aikoina on tuntunut, että lelupalkkaus alkaa ehkä olla mieluisampaa kuin namit.

Lapsia meillä ei ole, mutta Roni on ollut tekemisissä pienten lasten kanssa ja osaa käyttäytyä nätisti lasten läsnä ollessa. Kissoja Ronin tekisi mieli leikkimismielessä välillä jahdata, mutta kuuliaisena koirana uskoo kiellettäessä. Pienenä pentuna kasvattaja Janika uumoili Ronin olevan melko dominoiva, mutta tämä piirre tasoittui jo luovutusikään mennessä enkä koirasta löydä juurikaan dominanssia.

Roni asuu maalla ja koti-ympäristössä sillä on tapana hieman pöhkätä näköpiiriin ilmestyville asioille ja lenkillä vastaantulijoille. Ison tien varressa hihnalenkeillä on myös yrittänyt jonkin verran kytätä autoja, mutta tämä toki on ollut ehdottoman kiellettyä heti alkuun. Välillä tämä käytös yrittää nostaa päätään, mutta yrittäessään tehdä tätä ei vajoa mihinkään "paimennustranssiin" ja muistaa heti ekasta huomautuksesta että tämä oli kiellettyä.

Roni pystyy rauhoittumaan kohtuullisen hyvin treeneissä, kun muut koirat harjoittelevat. Odottaessa saattaa piipata jonkin verran mutta hiljenee yleensä, kun on itse päässyt tekemään ensimmäisen treenin ja päästämään pahimmat höyryt ulos J. Häkissä nukkuu yleensä täyttä päätä, mutta ilman häkkiä rauhoittuminen vaatii meiltä vielä harjoittelua. Varsinkin jos mamma poistuu näköpiiristä, saattaa itkua tulla. Työskennellessä ei piippaa eikä hauku. Pentuna huusi autossa alkuajat, mutta melko lyhyessä ajassa tottuessaan autoajeluihin jäi ääntely kokonaan pois ilman sen kummempia kommervenkkejä.

Kaiken kaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen millaisen koiran olen saanut. Ronin kanssa tullaan toivottavasti kisaamaan ainakin agilityssa ja tokossa sekä käymään näyttelyissä enimmäkseen kodin lähialueilla. PK-lajeihinkin pojalla olisi potentiaalia, katsotaan riittääkö emännän aika paneutua enemmän sinnekin suuntaan jossain vaiheessa. Ronilla on keskivahva luusto ja sporttinen kroppa ja liikkuminen on ketterää. Roni on myös ollut terve eikä eläinlääkärireissuja ole tarvittu pakollisten rokotusten lisäksi. Vatsakin on kestänyt hyvin eri ruokalajeja nappulasta kotiruokaan ja aitoihin luihin. Korvat nousivat pystyyn melko nuorena ja ovat täysin luomut.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net