B-pentueen sivuille

Something Like Braveheart

    
Coco KoiraNet    |    Cocon kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
04.03.2012 mustavalkoinen 53 cm / 19 kg "Jäbä" & "Liinu" Aino Savolainen, Jyväskylä

lonkat kyynärät olkapäät selkä
C/C 0/0 kuvattu terveeksi kuvattu terveeksi

CEA TNS CL silmät
vapaa mahdollinen kantaja vapaa ok pentuna

näyttelyt
ERI

 

Lisää Cocosta

Coco on hurjan sosiaalinen, kiltti, rohkea ja erittäin ahne. Vielä ei ole löytynyt semmoista ihmistä tai koiraa, josta Coco ei pitäisi. Perheeseemme kuuluu mieheni lisäksi kolme kissaa. Näistä nuorin kolli-kissamme on Cocon paras ystävä. Pojilla on kotona ihan omat jutut ja leikit.

Cocon kanssa arki on erittäin helppoa, sen kanssa voi mennä ruuhka-aikana bussiin, ostoskeskuksiin, terassille, aivan minne vain. Juurikaan emme ole mörköjä löytäneet. Coco omaa hyvät hermot, se ei turhia piippaile, joskus turhautuu treeneissä kun joutuu odottamaan omaa vuoroa, mutta piippaus loppuu heti kun käskee. Kovuutta löytyy, traumoja ei ole syntynyt vaikka kaikki katastrofin ainekset on pariin otteeseen olleet käsillä. 12vko iässä Cocon naamaan hyökkäsi terrieri ja olin aivan varma, että pentu on samantien traumatisoitunut. Olin väärässä, minkäänlaisia henkisiä vaurioita ei syntynyt. On Coco myös ollut iloisena ottamassa vastaan palokuntaa, joka tuli moottorisahalla ulko-ovesta sisään koiran ollessa yksin kotona. Tämäkään episodi ei jättänyt jälkiä herran psyykkeeseen.

Cocon kanssa on tarkoitus harrastaa Tokoa ja tottista näin alkuun. Taistelutahtoa löytyy hurjasti, joten lelupalkkaus on Cocolle paras namit toimii myös, mutta vauhti pysyy kovana kun viritellään lelun kanssa. Myöhemmin mukaan tulee agility, haku sekä jälki. Agia, hakua ja jälkeä olemme käyneet pariin otteeseen kokeilemassa! Näiden pariin on tarkoitus palata keväällä. Coco on myös syttynyt lampaille.

Coco on treenatessa kuuliainen, nöyrä ja se oppii nopeasti. Cocon kanssa tekeminen on HAUSKAA, se on välillä niin hassu, että toivoisin sen osaavan puhua, en varmaan lakkaisi nauramasta ikinä! Aivan mahtava penska. Odotan innolla taivaltamme koiraharrastuksen parissa. Se mitä lajia/lajeja lähdemme tokon lisäksi kisaamaan, on vielä avoinna. Coco on myös käynyt pienestä asti ampumaradalla kuuntelemassa laukauksia ja korvaansa saattaa pyöräyttää, ei sen kummemmin reagoi.

Herraan on livahtanut myös hieman dramatiikkaa ja teatraalisuutta. Tämäkin on lähinnä hauskaa.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net