FI MVA BH Something Like Campi Dell'Orrore "Ira"

 

Sinivalkoinen, narttu
Syntymäaika: 05.04.2013
Isä: Ross
Emä: Lilo
Korkeus: 52,5 cm
Paino: 18 kg
Purenta: normaali purenta, puuttuu 1 P2-hammas.
Lonkat: A/A    Kyynäreet: 0/0
Polvet:   0/0  Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
LTV4, VA0
Silmät: Ok (pentuna), Ok (05/14), (08/16)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)

PK: BH
Toko
: ALO1
Agility: 3-luokka, A-SERT, 2x H-SERT
Piirimestaruus hopeaa 2017
Piirimestaruus joukkuekultaa 2017
SM-joukkue sijalla 11 2017
Näyttelyt: FI MVA, CACIB
Luonnetesti: Hyväksytty +144, laukauskokematon

Omistaja: Markus Raitanen, Eurajoki & Kennel Something Like
⇒ Iran blogi
⇒ Ira KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu
⇒ Iran jälkeläiset: I-pentue

Lisää Irasta


Ira jäi meille kotiin Markuksen ensimmäiseksi omaksi koiraksi ja harrastuskaveriksi. Nyt 9kk sininen-paholainen, on aika narttumainen tapaus. Iralla on pennusta asti ollut selvästi oma pää ja se olikin pentuna hyvin itsenäinen. Tämä olikin meille ensimmäinen haaste, saada se "tarvitsemaan" meitä. Asia kuitenkin tasapainottui nopeastikin ja nykyään se on nöyrä ihmistä kohtaan.

Iraa on treenattu pennusta asti. Markuksen ja Iran päälaji on agility, jossa Ira jo 9kk ikäisenä on todella hyvä. Itse olen treenannut Iralla vähän tokoa ja hakua, mutta nämä lajit jäänevät minun aikapulan vuoksi pois, vaikka koirassa on isänsä tavoin paljon poteniaalia.

 Iralla on hyvä moottori, saalisvietti ja taistelutahto. Se rakastaa repimisleikkejä ja RUOKAA! Ahneempaa koiraa saa etsiä. Silti treenissä voi ihan yhtä hyvin käyttää sekapalkkaa, eikä se arvuuta palkan arvoa vaan toimii sillä mitä saa. Agilityssä
Ira on nopea ja elastinen, kunnolla syttynyt lajiin. Tokossa Ira on vähän vaisumpi, koska minä ohjaan sitä - Ira on ihan täysin Markuksen koira. Toki se tekee palkan eteen mitä vain. Lampailla Ira kävi pikkupentuna, mutta söi vaan kakkaa. Koitetaan tätä ensi kesänä uudestaan.

Iran intohimo on juokseminen! Mikään ei ole sen mielestä kivempaa, kuin juosta iskän kanssa kilpaa ja painia lenkeillä. Ja kuten kunnon bortsun kuuluu, se tykkää lotrata vedessä. Kotona Ira on rauhallinen ja nukkuu, jos on luita lattialla se syö niitä. Mutta yleensä sen löytää sohvalta tai sängystä.
Ira on terve nuori neiti. Kun vaihdettiin koirat kotiruualle, niin anaalit täyttyivät kaksi kertaa. Tämä meni ohi kun lisäsimme kuidun määrää. Iran luusto vaikuttaa oikein hienolta työkoiran luustolta Kuvattavaksi Irkkuli menee vasta loppuvuonna 2014 tai alkuvuonna 2015, on niin keskenkasvuinen vielä.

hmisiä ja muita koiria se rakastaa ehdoitta! 
Innolla odotan, mitä tämä parivaljakko saa vielä aikaan!

-Janika