Something Like Carino Cane "Kirra"

  
Mustavalkoinen, narttu
Syntymäaika: 05.04.2013
Isä: Ross
Emä: Lilo
Korkeus: 48,5 cm
Paino: 14,5kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/B  Kyynäreet: 0/0
Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
Kuvattu terveeksi
Silmät: Ok (10/14)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Mahdollinen kantaja

Toko: ALO1
Näyttelyt: ERI2 SA

Omistaja: Sanna Pietiäinen, Askola
⇒ Kirra KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Kirrasta


Kirra on riehakas, optimistisella elämänasenteella varustettu tyttönen, joka rakastaa kaikenlaista toimintaa, olipa se vaikka pesukoneen täyttämistä yhdessä, pallon vierittämistä nurmikolla tai kynien poimimista lattialta. Kun haaveilin omasta bortsusta, haaveilin samalla myös tokoilusta – on lajina minulle ehdottomasti lähinnä sydäntä. Tokoilua on nyt sitten Kirran kanssa harrasteltu ja saatu havaita lajin haasteellisuus. Haasteena on tällä hetkellä se, että Kirra tuntuu innostuvan tällä hetkellä oikeastaan kaikesta: tuulen tuomista hajuista (nuuh…hip hei!) maassa makaavasta kepistä (jihuu!), puusta putoavasta lehdestä (jihuu!), ohi kävelevästä koirasta (jihuu, jippii, ihanaa, tahtoo leikkimään!) jne. Koirani haluaisi myös pusutella jokaista eteen tulevaa ihmistä, on todella ihmisrakas luonne, joten keskittymisen kanssa Kirra tarvitsee tosi paljon harjoitusta. Tokoilua olisi tarkoitus jatkaa ryhmässä, joten varmasti keskittyminenkin häiriöiden alla paranee pikkuhiljaa. Riepoteltavat lelut ja namit ovat tyttösen suuri ihastus, joten eiköhän sitäkin kautta löydy keinoja edetä harjoituksissa.

Nuorihan Kirra vielä on, ja olemmekin epelin kanssa menneinä kuukausina hyvin paljon remunneet pitkin metsiä ja peltoja vain nauttien yhdessäolosta. Vapaana juokseminen on Kirralle todella tärkeää, se tuntuu haluavan välillä juosta ja juosta ja juosta vain omaksi ilokseen. Uimista Kirra myös rakastaa, ja mikäli ei pääse kastautumaan kokonaan, tykkää läträtä vaikka tassujaan lätäköissä. Lenkilläkin Kirra mieluummin ravaisi vesiojassa kuin tienreunassa…

Tavoitteita Kirran varalle totta kai on: eteneminen tokokisoissa on emännän suuri haave. Agilitya en ole lajina poissulkenut myöskään, mutta tällä hetkellä sen kunnolliseen treenaamiseen ei ole jäänyt aikaa. Hakua tullaan varmasti kokeilemaan, mikäli sopivaan ryhmään päästään. Saa nähdä mihin aika ja taidot meidät vievät. Taidoilla tarkoitan lähinnä emännän taitoja, sillä Kirra-tyttösellä tuntuu olevan potentiaalia vähän siihen ja tähän. Luonteeltaan Kirra vaikuttaa hyvin pelottomalta, ennakkoluulottomalta ja aloitekykyiseltä. Passiivisuutta ei tältä koiralta tunnu löytyvän. Kotona Kirra osaa rauhoittua todella hyvin, etsiytyy kauimmaiseen nurkkaan kuorsaamaan. Hieno luonne siis!

Menneet kuukaudet ovat olleet kiehtovia. Tuntuu, että samalla kun opetan Kirralle jotakin, se opettaa minua. Ei sitä voinut uskoakaan, kuinka antoisaa oman bortsun omistaminen voi olla. Kiitos Janika tästä mahtavasta koiruudesta!

Terveisin, Sanna