PEHA-A PEHA-B PEJÄ-A PEJÄ-B PERA-A BH TK2 Something Like Così Felice "Elli"

  
Mustavalkoinen, narttu
Syntymäaika: 05.04.2013
Isä: Ross
Emä: Lilo
Korkeus: 42,5cm (12kk)
Paino: 13kg (16kk)
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat:  D/D   Kyynäreet: 0/0
Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä:
LTV0, VA0
Silmät: Ok (pentuna), OK (08/14)
CEA: Vapaa (geneettisesti)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Mahdollinen kantaja

Näyttelyt: VASERT, CACIB
PK: BH
Toko: TK2, VOI1
Bordercollieiden alokasluokan rotumestari 2014
Avoimenluokan Piirimestaruus hopeaa 2015
Piirimestaruus joukkuekultaa 2015
PEKO: PERA-A, PEHA-A, PEHA-B, PEJÄ-A, PEJÄ-B
Hyväksytty viranomaistarkastus 2016.

Omistaja: Suvi Vainikka, Lappeenranta
⇒ Ellin blogi
⇒ Elli KoiraNetissä
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Ellistä

NIIN ILOINEN, eli Ellin kennel nimi kertoo kyllä osuvasti kaikkein tärkeimmän. Elli tuntuu olevan aina hyvällä tuulella ja muutenkin se on oikea luonnonlapsi. Kaikkea pitää touhuta, puuhastella, tutkia ja ehkä jälkeenpäin ajatella olikohan tuo viisasta, jos sittenkään. Kotona Elli on rauhallinen ja löytyy useimmiten sohvalta ja pää mielellään tyynyltä, totta kai! Tai sitten makailemasta pitkin lattiaa mitä ihmeellisimmistä asennoista. Myös luiden syönti on Ellistä mieluista ajanvietettä.

Asumme kaupungissa ja liikkuminen siellä sujuu mukavasti. Ainakaan vielä erilaiset kulkuneuvot eivät herätä kiinnostusta eikä ole löydetty mörköjäkään. Metsälenkeillä kulkee kaikkialla muualla kuin poluilla tai teillä ja mikään lätäkkö ei ole Ellin mielestä liian pieni tai oja liian matala ettei niissä voisi uida. Elli rakastaa kaikkia ihmisiä. Se on ollut minulla joitakin kertoja mukana työpaikalla ja ei oudoksu pyörätuoleja, erikoisempia kävelyn apuvälineitä tai oudosti liikkuvia ihmisiä, vaan kaikki ovat aivan yhtä ihania. Ja luvan saatuaan Elli löytyy kyllä varmasti sylistä ja kieli on nopeaakin nopeampi ja pusut on taattu. Muiden koirien kanssa Elli tulee toimeen hyvin. Haukkuvia koiria hieman ihmettelee, mutta ei sitten kuitenkaan vaivaa asialla päätään sen enempää. Koiraystävien kanssa juokseminen ja painiminen ovat Ellin mielestä super hauskaa, mitä kovempi vauhti sen parempi. Kissat ovat kiinnostavia ja niitä olisi pentuna tehnyt hieman mieli ulkona jahdata, mutta sen ollessa listalla ehdottomasti ei, Elli on todennut, että ei sitten. Hevosten tekemisistä on kiinnostunut, mutta niitä kohtaan löytyy myös järkevää kunnioitusta. Elli on ollut mukana myös ratsastuslenkeillä, toistaiseksi niin, että (hevosen) vauhti on ollut maltillista.

Harrastuksissa Elli on oikea partiolainen eli aina valmiina ja kaikkeen! Palkaksi kelpaavat namit, kehut ja tietenkin leikki. Ellin juttu on lelut ja leikki, sille kelpaa lähes mikä vaan lelu tai leikki. Treeneissä Elli on osoittautunut mielenkiintoiseksi persoonaksi. Yleensä se on erittäin ohjaaja orjentoitunut, mutta on myös välillä liikenteessä asenteella Ellillä on Ellien töitä älä häiritse. Elli keskittyy kaikkeen tekemiseen hyvin, eikä häiriinny ihmisistä tai muista koirista. Maastolajeissa Ellin on osoittautunut luontaisesti hyväksi nenänkäyttäjäksi. Raunioilla liikkumisen uhkarohkeus jopa hetkittäin hirvittää ihmistä, joten alustojen kanssa ei ole ollut ongelmia. Agilityä on aloiteltu vasta metsälajien jäätyä tauolle, joten treenejä takana vasta pari kuukautta, mutta hyvältä näyttää silläkin saralla. Tokossa on treenailtu perusteita. Niille on sitten hyvä rakentaa. Myös harrastuksissa Elli osaa rauhoittua ja odottaa omaa vuoroaan asiallisesti mm. kentänlaidalla.

Kannatti käyttää aikaa etsiä, tutkia, kysellä, käydä katsomassa, pettyä, etsiä uudelleen ja vihdoin muutaman vuoden etsinnän jälkeen kaikki tuntui osuvan oikeaan, siinä se on ihana Elli ♥

Terveisin, Suvi