EK3 JK3 HK2 BH TK2

Festivo Emil

    
noutokuva © Sari Eskelinen, seuruukuva © Janna Backman
Emil KoiraNet   |    Emilin kasvattaja

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
22.8.2012 mustavalkoinen 53 cm / 19 kg "Wallu" & "Ani" Sanna Haataja, Oulu

lonkat kyynärät polvet selkä purenta
A/A 0/0 0/0 LTV1 VA0 SP0 normaali purenta

CEA silmät
vapaa ok 02/14 & 03/18

palveluskoiralajit toko näyttelyt
EK3 JK3 HK2 BH TK2 EH

 

Lisää Eemilistä

Emil on erittäin aktiivinen, toimintaa ja tekemistä kaipaava koira, josta ei kyllä sohvaperunaa saa, vaikka miten paljon ohjelmaa sille järjestäisi. Emililtä löytyy siis moottoria ja tekemisen meininkiä todella paljon.

Kotona se on erittäin hellyyden kipeä kainalokoira, mutta kotioven ulkopuolella se on heti työmoodissa ja silloin sitä ei silitellä tai paijailla. Emil palkkaantuu lelusta, niin patukasta kuin pallostakin.

Nyt iän myötä myös nami ja ruoka on kelvannut palkaksi. Emil on ohjaaja nöyrä, mutta ei mikään tossukka. Emilissä on ripaus varauksellisuutta suhteessa vieraisiin ihmisiin, mutta kun sen sydämeen pääsee, niin se kyllä rakastaa koko sydämellään.

Harrastuskoirana se on kyllä täydellinen pakkaus. Siksipä sen kanssa on tullut tehtyä monenmoista. Palveluskoiralajeissa meillä on tuloksia hausta, jäljeltä ja etsintäkokeesta. Kaikissa noissa lajeissa Emil on voittajaluokassa. Käyttövalioitumisesta uupuu yksi ykköstulos.

Myös tokossa kisataaan voittajaluokassa. Emilin kanssa on tehty myös agilityä, siihen lajiin se oli turhan kuuma pakkaus, joten se laji laitettiin pakettiin Emilin ollessa neljä vuotta. Myös paimentamassa Emil on käynyt muutamia kertoja.

Menneenä talvena se kävi koirahiihtokurssinkin. Ensi talvena olisi tarkoitus kokeilla sitä uutena aluevaltauksena. Emil on sen verran räväkkä harrastuskaveri, että erinäisiä tapaturmia ja loukkaantumisia on matkan varrella sen kohdalle osunut . Tekevälle sattuu!

Perusterve Emil toki on ja toivottavasti sellaisena myös pysyy! Emil on kyllä koira, jonka kanssa päivääkään en vaihtaisi pois.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net