Esittely

Olen Janika Karenmaa, vuonna -86 syntynyt raumalainen. Perheeseeni kuuluu avomies Markus ja koirat Jesper, Liinu ja Ross. Koirieni kanssa harrastan pääasiassa hakua, tokoa ja agilityä. Ja silloin tällöin vielä jälkeä, paimennusta ja vepeä. Tietysti käymme myös ihan vaan lenkkeilemässä metsässä ;)

Ensimmäinen koirani oli minun ja kahden siskoni. Cairnterrieri-uros Pajarix Grand Prix "Rölli". Rölli tuli meille, kun olin itse 5-vuotias, ja jouduttiin lopettamaan munuaisvian takia vuonna 2000, minun ollessa 14-vuotias. Rölli oli perheen kotikoira. Siskojeni muutettua aikaisin pois kotoa, vietin minä aikaani lenkkeillen ja aloitellen "koulutusuraani" Röllin kanssa. Terrieri urokseksi, aivan mahtava ja nöyrä koira!!!

Sitten pahimman teini-ikäni olin ilman koiraa. Isosiskoni Mia otti Rottweiler-uroksen Eetu "Rasmuksen", joka oli minulla aika paljon hoidossa. Siinä sitten kasvoi haluni omaan koiraan. Täytin 17-vuotta ja sitten tuli Jesper.

Rasmus tuli minulle viettämään eläkepäiviään elokuussa 2010 ja lopetettiin heti seuraavana marraskuuna. Puuhastelimme vähän tokoa ja teimme pikku lenkkejä. Rasmuksella oli molemmissa kyynärissä nivelrikkoa, selässä Spondyloosia, luupiikki lannenikamassa ja C/C-lonkat, ja kivut kävivät jo liian suuriksi.

Jesper on x-rotu-uros, jossa on bokseria ja dalmatiankoiraa. Jesperin kanssa alussa sain taistella voimakasta eroahdistusta vastaan. Ja totutella vähän energisempään tapaukseen, mitä Rasmus oli. Jesperin kanssa sopivaa aivojumppaa etsiskellessä puri agilitykärpänen... Sen jälkeen hakukärpänen... ja sitten tokokärpänen :D

Koska PK-hausta tuli minulle rakas harrastus, piti minun saada palveluskoira, minkä kanssa voisi kisatakin. Olen aina rakastanut isoja koiria, ja suunnittelinkin dobermannin hankkimista... Kun tajusin, että koiran ei tarvitse olla iso, vaan keskikokoinen on parempi niin agilityssä kuin ihan arjessakin, oli valintani heti bordercollie. Sitten tuli Liinu.

Koiran kasvatus on minulla aina ollut haaveissa, meillä kun se tuntuu menevän suvussa. Tätini kasvattaa kennel-nimellä Diamella, toinen tätini on kasvattanut mäyräkoiria ja isosiskoni kasvattaa basset houndeja. Liinu on kaunis, hyväluonteinen ja työskentelyintoinen narttu, joten Liinu oli oiva valinta kantanartukseni :) Tavoitteenani on kasvattaa bordercollieita käyttöpuolelle, ensisijaisesti pk-lajeihin, tokoon, agilityyn, mutta myös pikkuhiljaa paimennukseen soveltuvia koiria. Kasvattajan peruskurssin kävin lokakuussa 2008. Kennelnimen "Something Like" sain heinäkuussa 2009.

Olen agilityn koulutusohjaaja, tokon ja palveluskoirakokeiden koetoimitsija. Toimin Working Bordercollie Clubin puheenjohtajana.

Olen jäsen:
Suomen Kennelliitto ry
Suomen Koirankasvattajat ry
Suomen Palveluskoiraliitto ry
Suomen Bordercolliet ja Australiankelpiet ry
Working Bordercollie Club
Rauman Käyttö- ja Seurakoirat ry
TVA Pori ry

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net