E-pentueen sivuille

Something Like Explosive Time

    
Blake KoiraNet    |    Blaken kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
25.03.2014 blue merle 48 cm / 15 kg (1 v) "Punssi" & "Liinu" Anne Mönttinen, Kuopio

lonkat kyynärät olkapäät purenta selkä
C/C 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 VA0 normaali purenta,
täysi hampaisto

CEA TNS CL silmät
vapaa, testattu kantaja, testattu vapaa, geneettisesti ok 10/15

agility näyttelyt
1-luokka EH

 

Lisää blakesta

Tätä kirjoittaessani Blake on 8 kuukauden ikäinen. Blaken perheeseen kuuluu meidän ihmisten lisäksi Blaken puoliveli Roni (SL Brainstorm -12) ja bordercollieuros Luca (-08) sekä Alma-kissa.

Blake on ihan mahtava tapaus. Se on pikkupennusta asti ollut mahdottoman fiksu, jotenkin ”pikkuvanha” ja järkevä. Pikkupentuna minua kauhistutti sen itsenäisyys, kun se pihalla lähti viipottamaan vaan jonnekin vailla huolen häivää. Taisipa naapurin pihassakin käväistä! Uhkarohkeimmat reissut jäi kuitenkin unholaan, kun suhteemme kehittyi ja Blake oppi tuntemaan pihapiirimme. Mutta erittäin reipas poika on aina ollut ja mielessä kävi että tarvitseekohan se minua mihinkään..

No tämäkin huoli osoittautui turhaksi sillä kaikkein mieluisintahan Blakelle on puuhastella ihmisen kanssa leikki- tai koulutusjuttuja. Blakelle kelpaa palkaksi yhtä hyvin nami tai lelu. Leikki on sujunut hyvin alusta asti ja lähtee hyvin kuolleellekin lelulle. Blake oppii erittäin nopeasti ja olen saanut sille joitakin toimintoja sheipattua ihan parissa minuutissa. Blake on myös hyvällä tavalla ahne. Ehkä hieman rasittava tapa oli pikkupentuna ruuan päivystäminen keittiössä kun ruoka oli turpoamassa (keittiöstä ei voinut poistua). Mutta tuo on jäänyt pois ihan itsestään kun ruokaa ei enää turvoteta pitkiä aikoja.

Blake osaa rauhoittua todella hyvin! Kentän laidalla odotellessa on ainakin tähän saakka ollut ihan coolisti. Saattaa katsella muita mutta ei kuumu siitä. Ihan viime viikkoina on alkanut vinkumaan kentän laidalla jos teen toisen koiran kanssa mutta muuten on nätisti. Työskennellessä on ollut tähän saakka hiljaa eli ei piippaa eikä hauku. Kotipihassa saattaa pöhkää yllättäen ilmestyville asioille tai äänille. En ole vielä varma onko se mörköilyä vai vahtimista. Sisällä kotona piippaa joskus mutta harvemmin.

Blake ei ole arastellut mitään alustoja tai ääniä. Uusia juttuja kohdatessaan se on järkevän rohkea eli ei yleensä ryntää heti tuhatta ja sataa päin vaan harkitsee sekunnin ja tutustuu sitten. Ihmisiin tutustuessa ei tarvita harkintaa. Blake on ollut aina myös jotenkin todella kiltti. Jos sitä komentaa esim. tihutöistä niin se on että ”okei ei sitte” ja menee makoilemaan. Vaikka tihutöitäkään se ei ole juuri tehnyt. Kotona ei ole tuhonnut mitään suurempaa, jotain pikkutavaroita joskus kuljetellut ja polttopuita yrittää varastaa ja nakerrella.

Blaken kanssa olemme tähän mennessä opetelleet tietysti elämisen taitoja ja tutustuneet eri paikkoihin. Harrastuskoirataitoihin liittyen se on kulkenut paljon kentän laidalla mukana ja opetellut rauhoittumista ja asennetta työskentelyyn. Tokon ja agilityn pohjia teemme hiljakseen ja odotan Blakesta hienoa kisakoiraa ainakin toko- ja aksakentille. Treeneissä Blake keskittyy todella hyvin eikä sitä kiinnosta muut koirat tai ihmiset kun hommia tehdään. Työskentelyasenne on aina kohdallaan, ollaanpa sitten kotipihassa tai äänekkäässä hallissa. Blake on tehnyt myös jäljen alkeita ja hyvin on sekin sujunut.

Vähän ulkonäöstä.. Blake on kooltaan tällä hetkellä urokseksi melko pieni (säkä alle 50cm), mutta uskoisin sen vielä saavan hieman lisää korkeutta. Blake jää todennäköisesti melko kevytrakenteiseksi, mikä on hyvä varsinkin agilityn kannalta. On myös kasvanut todella tasaisesti pikkuhiljaa eikä yhtäkkisiä kasvupyrähdyksiä ole ollut havaittavissa. Blaken korvat ovat luomut. Häntä on kuulemma iskältä peritty, tykkää kantaa sitä pystyssä ja mutkalla :D . Hoitotoimenpiteet kuten kynsien leikkuu, harjaaminen yms ovat Blakelle hyvin mieluisia eikä näistä ole sen kanssa ikinä tarvinnut keskustella sen kummemmin.

Blake on aina liikkunut ketterästi ja se ei ole juurikaan ollut ”pennun kömpelö” missään kasvuvaiheessa. Blakella ei ole tähän saakka ilmennyt mitään bordercollieiden ”pahoja tapoja” kuten liikkuvien asioiden luvatonta kyttäämistä tai paimentamista. Meidän kissaa se tykkää tuijotella mutta koska kissa on innokas itse tunkeutumaan sen nenän eteen, en ole tästä ottanut stressiä. Asumme maalla mutta todistettavasti Blake osaa käyttäytyä myös kaupunkiympäristössä. Innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän hienon koiran kanssa!

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net