E-pentueen sivuille
TK2 BH

Something Like Exponential

    
seisotuskuva © Mira Kuhlman
Fox KoiraNet    |    Foxin kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
25.03.2014 slate merle 47 cm / 13,5 kg "Punssi" & "Liinu" Netta Kauppi, Tampere

lonkat kyynärät olkapäät selkä purenta
B/A 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 normaali purenta,
täysi hampaisto

CEA TNS CL
mahdollinen kantaja mahdollinen kantaja vapaa, geneettisesti

palveluskoiralajit toko agility näyttelyt
BH EVL1 1-luokka ERI

 

Lisää Foxista

Olin jo jonkin aikaa suunnitellut ottavani itselle harrastuskoiran, kun törmäsin Something Like ľkenneliin. Alun perin minun oli tarkoitus saada D-pentueesta pentu, mutta kun urospentuja ei siunaantunut, jäin odottelemaan Liinun pentuja. Noh, eipä E-pennuistakaan poikaa minulle riittänyt, mutta nähtyäni huikeat pennut ja kasvattajatädin neuvoja kuunneltuani halusin kuitenkin pennun ottaa. Onneksi näin, sillä olen ollut Foxiin enemmän kuin tyytyväinen ja sovimme tyttösen kanssa hyvin samaan tiimiin!

Fox on pikkuruinen mutta sisukas bordercollien alku. Asustamme kaksin Tampereella ihan keskustan liepeillä. Kettutyttö on osoittautunut hyvin reippaaksi ja hauskaksi harrastuskaveriksi ja perheenjäseneksi. Fox on aina valmis yhteiseen touhuamiseen ja olisi aina mukana touhuamassa ihmisten kanssa jos saisi itse päättää. Kuvan kaunis Fox sulattaa vastaantulijoiden sydämet sinisilmillään, ja osaa kyllä käyttää söpöyttään hyväkseen rapsutuksien toivossa. Fox on ollut aina erittäin ihmisrakas ja avoin, eikä väistä ikinä ketään. Fox tulee todella hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, tosin mielistelee yleensä uusia tuttavuuksia.

Fox on ensimmäinen koirani, ja paljon onkin itsellä ollut opittavaa. Fox oli pikkupentuna melko haastava joissain asioissa. Fox oli aika itsenäinen, mikä toi haasteita sekä arkeen sekä treeneihin. Nyt kuitenkin olemme löytäneet yhteisen sävelen, ja suhteemme on paljon parempi. Fox tuo iloa ja naurua joka päivään, ja sen kanssa eläminen on hyvin helppoa. Pienenä Foxissa oli myös terävyyttä, esimerkiksi reagoi koirien haukuntaan treenikentällä. Tämä on kuitenkin iän myötä tasoittunut. Kotona tyttö on todella huomaamaton, nukkuu milloin missäkin. Fox rauhoittuu nykyisin todella nopeasti, nuorempana tässä oli hieman harjoittelemista. Fox ei stressaa turhista, se on tottunut kaupungin hälinään, busseilla kulkemiseen ym. Fox on ollut mukanani monenlaisissa tapahtumissa ja erilaisissa paikoissa joissa on ollut erittäin paljon ihmisiä ja hälinää, ja Fox aina käyttäytynyt todella hienosti eikä ikinä ole jännittänyt näissä tilanteissa.

Pikkupentuna lelupalkka ei oikein Foxilla toiminut, mutta nykyisin Fox leikkii todella hyvin ja leluilla voi palkata missä vain. Mitä karvaisempi lelu, sen parempi Foxin mielestä! Nami ja lelupalkka ovat saman arvoiset, eli Fox ei arvo saamaansa palkkaa. Fox on kyllä erittäin ahne, ja tekee namin eteen töitä todella hyvin.

Harrastuksissa Fox on hyvin etevä tapaus. Fox tekee treeneissä aina kaikkensa ja yrittää täysillä. Välillä meneekin vähän yliyrittämisen puolelle, mutta kun fokuksen saa palautettua alkaa homma taas toimia. Harrastamme päälajeinamme agilityä ja pk-hakua, joissa toivottavasti päästäisiin sitten joskus tulevaisuudessa kisaamaankin. Tokoa siinä sivussa piiperrellään ja jäljelläkin olemme muutamat kerrat käyneet. Agility on ainut laji, mistä minulla itsellä oli kokemusta ennen Foxia, sekä syy siihen miksi harrastuskoiran itselleni halusin. Fox rakastaa tehdä aksaa ja tekee siellä täysillä hommia. Tällä hetkellä hakee esteitä kivasti ja tulee ohjauksiin todella nätisti. Fox on jo pienestä saakka haukkunut agilityä tehdessään, ja välillä pikku-bc:n totinen asenne vähän naurattaakin. Fox onkin aina ollut treeneissä hyvin totinen; töissä ei lässytetä, vaan tehdään hommia! Agilityssä Foxilla on jo nyt aika huima vauhti, joten saa kyllä itsekin radalla laittaa tassua toisen eteen ;) Foxin ollessa melko nuori aloitimme myös treenaamaan pk-hakua. Fox on kuin luotu hakuun, irtoaa erittäin hyvin metsään ja etsii maalimiehet sisukkaasti luovuttamatta vaikka maasto olisikin haastava. Täälläkin Fox paahtaa täysillä, mutta silti aivot pysyvät mukana jolloin pistot pysyvät suorina, ainakin useimmiten ;) Innolla odotan mihin tässä lajissa meillä rahkeet riittää. Tokossa ollaan alkeita tehty jonkin verran, mutta tämä ei kuulu omiin lempilajeihini joten katsotaan kuinka paljon tähän tullaan panostamaan. Fox olisi kyllä tokossakin luonnostaan hyvä sillä käyttää kroppaansa todella hienosti ja liikkeet ovat näyttäviä ja nopeita. Paimeneenkin toivottavasi joskus eksytään kun Fox vähän kasvaa, sillä itseä kovin kiinnostaisi tutustua tähänkin lajiin. Fox on osoittautunut melko paimenviettiseksi, joten on mielenkiintoista nähdä mitä se lampaista tuumaa.

Foxilla on ollut muutama pissatulehdus, ensimmäinen varmaan noin 10 viikon ikäisenä. Näistä päästiin AB-kuureilla ja karpalolla eroon, ja sen jälkeen Fox on ollut terveenä.

Fox on toteuttanut elinikäisen haaveeni, ylittäen samalla kaikki odotukseni. Aivan upea koira, kiitos Janika pennusta!

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net