FI AVA FI AVA-H BH Something Like Extra Power "Bolt"

 
Bluemerle, uros
Syntymäaika: 25.03.2014
Isä: Punssi
Emä: Liinu
Korkeus: 52,5cm
Paino: 18,8kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A Kyynäreet: 0/0
Olat: OK
Selkä:
LTV0 VA0
Silmät: OK (03/17), Gonioskopiatulos: Fibrae latae todettu, Laminae todettu.
CEA: Kantaja (DNA)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)

Agility: FI AVA FI AVA-H, SM-4 2018
Toko: VOI1
PK: BH
Näyttelyt: 2x SERT, VASERT

Omistaja: Janika Karenmaa, Eurajoki
⇒ Bolt KoiraNetissä
⇒ Boltin blogi
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Boltista


Koko Liinu-Punssi pentue tehtiin sen takia, että siitä itselleni saisin uuden harrastuskoiran kasvamaan. Nimi "Bolt" tulee Usain Boltin mukaan. Jo Rossista piti tulla Bolt, mutta se oli jo sitten 7viikkoisena niin pentunimensä näköinen ja jäi Rossiksi :)

Bolt on juuri sitä, mitä pentueelta hain. Kova koira, isolla moottorilla ja hyvillä hermoilla. Bolt on poikkeuksellinen bc siinä mielessä, että sitä on hyvin vaikea saada ottamaan ohjaajasta painetta. Eli ei ole ohjaajapehmeä, mutta miellyttämisenhaluinen kyllä. Ja onkin hommissa hyvin keskittynyt ohjaajaan, eikä ota häiriötä mistään. Mutta esimerkiksi näyttelyissä sitä ei saa paineen avulla laskemaan häntäänsä alas, kun se ei ota painetta.
 
Olen hyvin onnellinen, että Bolt jäi minulle. Se tarvitsee hyvin määrätietoisen omistajan! Sille ei voi antaa yhtään siimaa, vaan sen kanssa pitää olla hyvin mustavalkoinen. Ystävällinen se on kyllä kaikille eläville olennoille :) Bolt ei pelkää mitään, eikä aristele mitään alustoja, ääniä yms. 16-viikkoisena pentuna se yksinään kiipesi meidän puomille (mitä se ei tietenkään siinä iässä ollut koskaan tehnyt) katselemaan lampaita, jotka oli vierellä laitumella. Itse istuin kauempana terassilla ja sain otettua kuvan tästä :D

Bolt on hyvin taistelutahtoinen ja ahne. Palkkaaminen ja motivointi ei ole koskaan ollut ongelma. Hampaiden vaihtuessa lelulla leikkiminen ei ollut Boltin lempijuttu, mutta nyt palkkautuu vaikka hihnaan tai hanskaan. Palkkautuu myös pelkällä sosiaalisella palkalla hyvin. Bolt harrastaa tokoa ja agilityä, keväällä lampaiden saapuessa meille alamme myös sytyttelemään lampaille. Tokossa Bolt on hyvin virkamiesmainen, tekee todella teknisesti ja tosissaan töitä. Nyt nostammekin vähän virettä, jotta saataisiin teknisen suorituksen lisäksi vauhtia ja voimaa. Agilityssä Bolt on ollut hyvin helppo. Alkoi todella helpolla hakemaan itse esteille, tykkää lajista paljon ja se onkin Boltin päälaji. Bolt kävi pentuna myös hakumetsässä ja on sukulaistensa tavoin hyvin lahjakas siinäkin, mutta minä en itse tällä hetkellä jaksa lajia harrastaa. Bolt on alusta asti koulutettu tarjoamalla niin tokossa kuin agissa. Se on äärimmäisen fiksu koira, minun yksikään koira ei ole noin nopeasti oppinut asioita.

Rakenteeltaan Bolt on täydellinen ♥ Kun poika kasvaa uroksen mittoihin ja saamme opeteltua hännän kannon alas, niin meitä näkee myös näyttelykehissä. Boltin liikkuminen on vaivatonta ja se on nopea. Hyvin rodunomainen :)

Kotona Boltin kanssa on pienenä harjoiteltu rauhoittumista, nykyään se nukkuu vieressäni sohvalla, kun katson telkkua. Bolt nukkuu yönsä myös minun vieressä sängyssä. Täydellinen mammanpoika, kuten isoveljensäkin ♥

-Janika