FI AVA FI AVA-H BH Something Like Extra Power "Bolt"

 
Bluemerle, uros
Syntymäaika: 25.03.2014
Isä: Punssi
Emä: Liinu
Korkeus: 52,5cm
Paino: 18,8kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A Kyynäreet: 0/0
Olat: OK
Selkä:
LTV0 VA0
Silmät: OK (03/17), Gonioskopiatulos: Fibrae latae todettu, Laminae todettu.
CEA: Kantaja (DNA)
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Kantaja (DNA)

Agility: FI AVA FI AVA-H
SM-4 2018
SM-joukkue sijalla 11 2017
Piirimestaruus joukkuekultaa 2017
Piirimestaruus joukkuepronssia 2018
Toko: VOI1
PK: BH
Näyttelyt: 2x SERT, VASERT

Omistaja: Janika Karenmaa, Eurajoki
⇒ Bolt KoiraNetissä
⇒ Boltin blogi
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Boltista


Koko Liinu-Punssi pentue tehtiin sen takia, että siitä itselleni saisin uuden harrastuskoiran kasvamaan. Nimi "Bolt" tulee Usain Boltin mukaan. Jo Rossista piti tulla Bolt, mutta se oli jo sitten 7viikkoisena niin pentunimensä näköinen ja jäi Rossiksi :)

Bolt on aika monimutkainen koira. Se on äärimmäisen fiksu, oppii asioita todella helposti. Se on arjessa kovempi kuin yksikään meidän koirista, mutta sitten taas harrastuksissa ottaa painetta helposti. Se ei kestä epäonnistumisia matalammassa vireessä, mutta esim kisoissa kestää kaiken.
 
Olen hyvin onnellinen, että Bolt jäi minulle. Se tarvitsee hyvin määrätietoisen omistajan! Sille ei voi antaa yhtään siimaa arjessa, vaan sen kanssa pitää olla hyvin mustavalkoinen. Ystävällinen se on kyllä kaikille eläville olennoille :) Bolt ei pelkää mitään, eikä aristele mitään alustoja, ääniä yms. 16-viikkoisena pentuna se yksinään kiipesi meidän puomille (mitä se ei tietenkään siinä iässä ollut koskaan tehnyt) katselemaan lampaita, jotka oli vierellä laitumella.

Bolt on hyvin taistelutahtoinen ja ahne. Palkkaaminen ja motivointi ei ole koskaan ollut ongelma. Hampaiden vaihtuessa lelulla leikkiminen ei ollut Boltin lempijuttu, mutta nyt palkkautuu vaikka hihnaan tai hanskaan. Palkkautuu myös pelkällä sosiaalisella palkalla hyvin. Bolt harrastaa tokoa, agilityä ja jälkeä, sille on tehty myös pohjat hakuun. Tokossa Bolt on hyvin virkamiesmainen, tekee todella teknisesti ja tosissaan töitä. Nyt nostammekin vähän virettä, jotta saataisiin teknisen suorituksen lisäksi vauhtia ja voimaa. tokokokeissa Bolt on aina yltänyt hyviin suorituksiin, siellä sen vire kestää hienosti. Agilityssä Bolt on ollut hyvin helppo. Alkoi todella helpolla hakemaan itse esteille, tykkää lajista paljon ja se onkin Boltin päälaji. Boltista tulikin agility- ja hyppyvalio suhteellisen helpolla 3-vuotiaana. Bolt ei ole nopein koira (ei hitainkaan), mutta se on suoritusvarma.

Rakenteeltaan Bolt on täydellinen ♥ Boltin liikkuminen on vaivatonta ja se on nopea. Hyvin rodunomainen :) Bolt on ollut täysin terve, se on myös kuvattu täysin terveeksi. Sillä on yksi pentue tällä hetkellä, joilla myös terveystulokset näyttävät huipuilta! Bolt on saatavilla jalostukseen voimakasviettisille nartuille.

-Janika