LT JMVA LTJV-15 BH Something Like Extravagant "Piina"

 
Mustavalkoinen, narttu (streriloitu)
Syntymäaika: 25.03.2014
Isä: Punssi
Emä: Liinu
Korkeus: 45cm
Paino: 12,8kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: C/A Kyynäreet: 0/0
Olat: OK
Selkä:
LTV0 VA0
Silmät: OK (11/18)
Gonioskopiatulos: ICAA kammiokulman poikkeus lievä.
CEA: Mahdollinen kantaja
CL: Vapaa (geneettisesti)
TNS: Mahdollinen kantaja

MH-suoritettu
Agility:
3-luokka
Toko: ALO1
PK: BH
Näyttelyt:
LT JMVA
Liettuan JuniorVoittaja -15
ROP-pentu Seinäjoki KR

Omistaja: Sanni Muurmäki, Jyväskylä
⇒ Piina KoiraNetissä
⇒ Piinan blogi
Kuvallinen sukutaulu

Lisää Piinasta

Tän kirjoittamisen aikaan Piina on vähän vajaa 8kk.
Piina asustaa Jyväskylässä minun harrastuskoirana ja tietysti hyvin rakastettuna lemmikkinä. Talouteen kuuluu meidän lisäksi dalmisnarttu Lissu 6v ja minun avomies Toni.

Piina on pieni, elämäniloa pursuava ja äärettömän itsepäinen mustavalkoinen söpöilijä. Ei sitä voi muuten kuvailla. Pikkupentuna Piina oli todella itsenäinen ja vähät välitti missä emäntä huiteli. Mutta mitä enemmän yhdessä on tehty sitä voimakkaammin se on kiintynyt minuun ja nykyisin se pitääkin minun toimiani jatkuvasti silmällä. Lenkilläkin se jää aina odottamaan vaikka muut koirat juoksevat kilpaa edellä.
Piina on osoittautunut hyvin touhukkaaksi nuoreksi koiraksi, mutta se osaa tarpeen tullen rauhoittua missä vain. Silllä ei juurikaan ikinä ole "keittänyt yli" niin että sitä olisi pitänyt oikeasti rauhoitella. Tietysti pienempänä iltavillit piti välillä keskeyttää ja muistuttaa että sisällä ei tarvitse rallatella.
 
Tällä hetkellä on tehty pk-hakua, agilityä ja tokoa. Myöskin jäljen alkeita on ehditty tuumailemaan ja näyttelyissä ollaan käyty sekä tullaan harvakseltaan käymään jatkossakin. Piina palkkautuu sekä namilla että lelulla. Lelu oli meille aluksi vähän hankala juttu, kun neiti olisi halunnut vain saalistaa, mutta ei taistella. Nykyisin sillä on leluun hyvä ote ja se taistelee hyvin, joskin lelun palauttamisesta vielä keskustellaan. Piinalla on muutenkin aika vahva saalisvietti ja se lähtee liikkuvien asioiden perään. Jossain vaiheessa Piina yritti harrastaa autojen jahtausta ja kyttäystä, mutta se on saatu lähes kitkettyä pois. Isot autot kuten rekat saavat vielä aikaan kyttäämistä, mutta kieltämällä Piina luopuu siitäkin.

Piina on ollut pienestä saakka hyvin alustavarma eikä se ole pelännyt tai jännittänyt minkäänlaisia pintoja. Se rakastaa kiipeillä joten korkeatkaan paikat eivät ole ongelma. Ahtaatkin paikat ovat tulleet tutuiksi kun kesällä sitä pyydystettiin kiven kolosta ja siellä se olisi vain tyytyväisenä nukkunut. Äänet eivät myöskään ole olleet ongelma. Alkusyksystä se kuuli ampumistakin ja keskittyi vain leikkiin sen aikana.
 
Piina on vähän harkitsijatyyppi, se mieluummin miettii ennenkuin tekee ,eikä sählää ympäriinsä. Muutaman kerran siitä onkin kysytty, että riittääkö sillä moottoria työn tekoon kun se on noin rauhallinen. Minulle itselleni oli alusta asti tosi tärkeää, että saan koiran jolla on hermot kunnossa eikä se syki jatkuvasti joka paikkaan. Piina on juuri sellainen, se tekee täydellä sydämellä, mutta kun ei tehdä töitä se ottaa iisisti. Piina rakastaa lapsia ja on muutenkin hyvin sosiaalinen tapaus. Se tulee toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja elää millaisessa koiralaumassa vain kuin kala vedessä.

 Piina on tällä hetkellä hyvin pieni narttu. Sen kroppa on tiivis ja sopusuhtainen. Se onkin kasvanut koko ajan todella tasaisesti joten sen liikkuminenkin on ollut aina hyvin ketterää ja vaivatonta. Piinalla on hyvä ponnistusvoima ja juostessaankin sen liike on voimakasta. Joten pienestä koostaan huolimatta sillä tuskin tulee olemaan ongelmia esim. pk-esteiden yli pääsemisessä.

Piina on ollut minulle kyllä aivan täydellinen koira ja odotan enemmän kuin innolla tulevaisuutta sen kanssa.

Terv, Sanni