Takaisin g-pentueen sivuille
JK2 VK1 HK1 EK1 BH

Something Like Girl Has No Limits

    
Roihu KoiraNet    |    Roihu kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
09.12.2015 tricolour 52 cm / 15 kg "Redi" & "Lilo" Milla Takalahti, Kempele

lonkat kyynärät olkapäät selkä purenta
A/A 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 VA0 normaali purenta

CEA TNS CL muut geenitestit silmät
vapaa vapaa vapaa IGS, MDR1 RS, SN, GG vapaa ok 03/17

palveluskoiralajit toko agility näyttelyt
JK2 HK1 EK1 VK1 BH VOI2 3-luokka, SERT-A EH

 

Lisää roihusta

Roihu on oman koirani Redin jälkeläinen ja halusin ehdottomasti Redin ja Lilon yhdistelmästä itselleni urospennun. Syntyikin vain kaksi narttua, joista meille muutti Roihu. Kuinka sattuikin sitten, että narttu tuntuukin sopivammalta minun käteen, kuin uros.

Roihu on nartuksi suhteellisen kova ja sen kanssa saakin olla tarkkana, mitä siltä sallii ja mitä ei. Roihu on sopiva sekoitus kumpaakin vanhempaansa. Harrastuksissa se on taistelutahtoinen, nopea, kestävä ja tekee aina täysillä. Sillä on hyvä hermorakenne ja vaikka se treeneissä tekeekin hulluna töitä, se pystyy esimerkiksi agilitykentän laidalla odottamaan omaa vuoroaan vapaana ja hiljaa. Palveluskoiralajeissa on näyttänyt potentiaalinsa viestissä, haussa ja jäljellä. PK-lajeissa kokeet onkin tarkoitus korkata vielä tänä vuonna. Tottiksessa Roihu on voimakas eikä reagoi laukauksiin tai muutenkaan mihinkään ääniin. Se kestää hyvin myös palkattomuuden, eikä toko- tai BH-kokeessakaan ollut mitään ongelmaa viettikestävyyden kanssa.

Agilityssä Roihu on kiihkeä, ketterä ja sopivasti hullu, menemättä kuitenkaan yli. Roihulla on luonnostaan hyvä hyppytekniikka. Se ei käytä silmää ja tekeekin esim kontaktit ihan täysillä ja napakasti alas. Roihu on agilityssä kisannut lähinnä lainaohjaajien kanssa toistaiseksi, minun ollessa raskaana. Roihu tekee töitä kenen kanssa vaan.

Roihu tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja lenkeillä täysillä juokseminen kamujen kanssa, kuuluukin sen lempipuuhiin, kuten myös uiminen. Roihu rakastaa myös ihmisiä emänsä lailla, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Roihun kanssa on helppo matkustaa ja se nukkuu silloin kun mitään ei tapahdu. Se ei stressaa vieraissa paikoissa, ei reagoi eri alustoihin, on ahne ja oikeastaan kaikkea, mitä koiralta voi toivoa ♥ Ehdottomasti monipuolisin harrastuskoirani ja ihastuttanut monet ihmiset omalla hauskalla persoonallaan.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net