H-pentueen sivuille

Something Like Happy Ending

    
Halla KoiraNet   |    Hallan kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
10.10.2016 mustavalkoinen 49,5 cm / 15,6 kg (1 v) "Odie" & "Dedi" Anniina Heikkinen, Kuopio

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
B/B 0/0 OCD vapaa 0/0 LTV0 VA0

CEA TNS CL silmät sydän
mahdollinen kantaja vapaa vapaa ok 01/18,
gonioskopia terve
sivuääni, 1/6

agility
3-luokka, 2xSERT-A

 

Lisää Hallasta

Halla on minun ensimmäinen bordercollieni ja ensimmäinen harrastuskaveriksi hankittu perheenjäsen. Halla onkin erinomainen juuri erilaisissa harrastuksissa – siltä ei puutu motivaatiota tai halua tehdä töitä. Toki siitä huomaa, että agility on sen mielestä kaikista hauskinta, mutta mistään tehtävistä se ei kieltäydy. Harrastamme siis pääasiassa agilitya, jossa kisaamme 3-luokassa. Tokoa tällä hetkellä vaan humppaillaan, mutta alokas valmis se on ollut jo kauan.

Halla on täysin yhden perheen koira. Se nauttii oman ihmisensä kanssa olemisesta, oli paikka sitten missä hyvänsä. Halla on aikamoinen perskärpänen ja se seuraa minua joka paikkaan myös kotona. Halla kuitenkin harvoin tulee esimerkiksi nukkumaan ihan viereen tai kerjämään rapsutuksia. Se on tyytyväinen, kun saa olla lähellä tarkkailijan roolissa ja mielellään luovuttaa sylivauvan roolin perheemme toiselle bc:lle.

Halla on luonteeltaan kiltti, miellyttämisenhaluinen ja nöyrä. Se kuitenkin tarvitsee aika suuren oman tilan ja osaa elekielellään näyttää, jos vieras koira on astumassa liian lähelle. Halla ei kuitenkaan ole koskaan aggressiivinen ja se tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Jännittävissä tilanteissa Halla väistää ennemmin kuin kävisi esimerkiksi päälle. Lapsista Halla ei tykkää, mutta pystyy olemaan samassa tilassa lasten kanssa ongelmitta.

Pidän erityisesti Hallan paineensietokyvystä, palautumisnopeudesta sekä leikkisyydestä. En ole koskaan nähnyt, että se ei pystyisi suoriutumaan jännittävän tilanteen vuoksi jostain annetusta tehtävästä. Halla ei paineistu harrastuksissa vaikka siltä joutuu välillä vaatimaan aika paljon. Jos Halla säikähtää, se palautuu todella nopeasti eikä minun tarvitse jännittää, että Hallalla jäisi pelkoja tilanteesta. Halla on myös ikuinen leikkijä ja se voi leikkiä millä tahansa esineellä tai asialla. Se myös palkkaantuu lelusta huomattavasti paremmin kuin nameista.

Jokaisen ihmisen koira Halla ei ehdottomasti ole, eikä se sovi jokaisen käteen. Kuitenkin minun kädessäni se toimii varsin mallikkaasti, eikä sitä tarvitse käskyttää montaa kertaa. Se pysyy irti missä vaan sekä pystyy rauhoittumaan minne vaan. Halla käyttää ääntä maltillisesti ja omistaa kohtuullisen vahtivietin.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net