I-pentueen sivuille
BH

Something Like Im Your Girl

    
Riemu KoiraNet   |    Riemun kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
09.11.2016 mustavalkoinen 47 cm / 12,5 kg (1 v) "Timi" & "Ira" Tiina Kangas, Lappi

lonkat kyynärät olkapäät selkä
B/B 0/0 OCD vapaa LTV1 VA0

CEA TNS CL muut geenitestit silmät
vapaa vapaa vapaa IGS, MDR1, RS, SN, DM vapaa ok 02/18,
gonioskopia terve

palveluskoiralajit agility näyttelyt
BH 1-luokka EH

 

Lisää riemusta

Kerronpa Riemun kasvattajana, millainen koira Riemu mielestäni on. Riemun omistaa ystäväni Tiina ja treenaamme, lenkkeilemme ja hengailemme paljon yhdessä, joten tunnen Riemun kuin omat koirani. Riemu on hyvin perus Bordercollie, siinä ei ole mitään liioiteltua, ei ulkonäössä eikä luonteessa.Se on hyvin helppo arjessa, siinä ei ole yhtään terävyyttä, agressiota, silmänkäyttöä, arkuutta (ei ääniin, ei alustoihin, ei ihmisiin, ei koiriin), eikä mitään muutakaan tarpeetonta. Se on rohkea, avoin, luoksepäästävä, osaa rauhoittua missä vaan eikä se ääntele. Tulee moitteettomasti toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Riemu on hyvin perusterve. Kennelyskää kummempaa se ei ole sairastanut. Sen kroppa on hyvin elastinen ja kestävä. Mm. agilityssä se hyppää luonnostaan hyvin ja kääntyy tiukkaan. Se on myös nopea.

Riemu harrastaa agilityä, tokoa ja pk-jälkeä. Agilityssä se on ollut aina helppo kouluttaa, se ei ole koskaan esim jahdannut liikettä. Lajissa kuin lajissa, se on hyvin miellyttämisenhaluinen ja nöyrä. Nöyryyden vastapainoksi löytyy kuitenkin halu työskennellä myös itsenäisesti. Riemu palkkaantuu niin namilla kuin lelullakin. Vaikka Riemu työskentelee erittäin mielellään, se ei koskaan menen ns yli, vaikka sen viettiä kuinka nostaisi. Riemu on myös käynyt useamman kerran lampailla ja siellä osaa käyttää silmää, ei jahtaa lampaita. Riemu kestää toistoja ja epäonnistumisia. Se on kuitenkin siinä määrin pehmeä, että useamman epäonnistumisen jälkeen esim agilityssä tiputtaa vauhtia, jotta onnistuu varmasti seuraavaksi. Mikään reikäpää se ei siis siinäkään mielessä ole.

Itse omistan Riemun siskon Reizelin, ja olen aina sanonut, että Riemu on ihan samanlainen kultakimpale kuin siskonsakin - sitä on vaan treenattu sata kertaa vähemmän :D :D Eli uskon Riemussa olevan ihan saman potentiaalin, kuin siskossaan ♥

Terveisin, Janika

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net