L-pentueen sivuille
RTK2 BH

Something Like Liberty Fight

    
Hati KoiraNet   |    Hatin kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
08.06.2018 mustavalkoinen cm / kg "Emil" & "Ceri" Hanna Ala-Nissilä,
Kankaanpää

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
A/A 0/0 OCD-vapaa (INCOC) LTV0 VA0

CEA TNS CL purenta
vapaa mahdollinen kantaja mahdollinen kantaja normaali purenta, täysi hampaisto

Rally-toko PK
RTK2 BH
-->

 

Lisää Hatista

Hati (SL Liberty Fight) on pieni bordercollien alku. Meidän taipale on vasta alussa, mutta toivon ja uskon että meistä vielä kuullaan! Hati on ensimmäinen oma bordercollieni, ja olen kyllä juuri sellaisen koiran saanut kuin luonteellisesti (ja ulkonäöllisesti) halusin.

Arjessa Hati on mutkaton ja tasainen, joskin joskus on/off-nappia täytyy hakea kun on liian kivaa. Uskon että tämä kuitenkin tasoittuu iän myötä. Kotona Hati ilmoittaa kyllä vieraat, mutta kun pääsee vieraita katsomaan alkaa kova hännänhuiske ja nuoleminen. Vieraista koirista ei niinkään välitä, mutta vapaana laumassa on mennyt ihan ok. Hati asustaa minun ja kahden shetlanninlammaskoiran kaverina rivitalossa, joten erilaiset asumisen äänet ja ’lähiöelämä’ ovat tulleet tutuksi. Ei ole tähän päivään vielä erityisemmin mitään asioita pelännyt, joten uskon, että pennusta kasvaa oikein yhteiskuntakelpoinen!

Treeneissä taas Hati on tulta ja tappuraa. Palkkautuu paremmin lelulla, mutta namitkin paremman puutteessa kelpaavat. Hati ei ole erityisen ohjaajapehmeä – välillä joudun aika tiukastikin huomauttamaan ’possuilusta’. Käyttää silmää todella paljon, mikä aloittelevalle borbercollieharrastajalle on tuottanut päänvaivaa. Onneksi on ollut hyviä koutseja, jotka ovat osanneet ohjeistaa eteenpäin! Hati on hyvin työorientoitunut – sitä ei joudu kahdesti pyytämään töihin. Kestää myös toistoja nuoresta iästään huolimatta paljon. Hatilla on tapana myös keksiä mitä ihmeellisempiä versioita siltä pyydetyistä tehtävistä; kapulan pito/noutoliike on osoittautunut meille haasteelliseksi liikkeeksi, sillä tehtävä on Hatin mielestä kapulan_heittely_. Oppii siis todella nopeasti, myös ne huonotkin asiat, joita ohjajaa ei osaa selkeästi ohjeistaa.

Meidät nähdään tulevaisuudessa toivottavasti toko- ja rally-tokokentillä. Palveluskoiralajeja on myös tarkoitus päästä kokeilemaan, kun ohjaaja löytää ajan näiden lajien kokeiluun!

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net