L-pentueen sivuille
TK1

Something Like Lilo Look

    
Viima KoiraNet   |    Viiman kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
08.06.2018 mustavalkoinen cm / kg "Emil" & "Ceri" Venla Suomala, Jyväskylä

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
A/A 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 VA0

CEA TNS CL purenta
vapaa mahdollinen kantaja mahdollinen kantaja normaali purenta, täysi hampaisto

Toko
TK1
-->

 

Lisää viimasta

Viima tuli minulle ensimmäiseksi harrastuskoiraksi ja yhdessä erilaisten lajien kaluajaksi. Viima on ollut todella helppo ja uskomattoman kiltti pentu. Käsittelyt ja hoidot sujuneet alusta asti ongelmitta.

Viima rakastaa ihmisiä ja lapsia paljon ja on tullut kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen. Tutut koirat ovat parasta ja uudet koirat ensitapaamisella saattaa vielä vähän jännittää.

Arjessa Viima osaa rauhoittua eikä sillä ole tarvetta olla minussa koko ajan kiinni, vaan viihtyy vaikka toisella puolella taloa. Ulkoillessa sitä voi kuitenkin pitää huoletta irti ja se pyrkii itse pysymään näköetäisyydellä. Helppo ja mukava koira arjessa.

Viima on aina valmis treeniin ja sen kanssa on mukava touhuta kun työskentelyintoa löytyy. Viima reagoi pieniin eleisiin/asioihin ja antaakin herkkyydellään minulle uutena ohjaajana haastetta. Treeneissä Viima on keskittynyt ihan pienestä asti minuun eikä se ole ollut muista koirista kiinnostunut työskennellessään. Palkkana käy ruoka, hihna, herkut ja kaikki lelut. Parasta ovat saalistus- ja taisteluleikit. Viima on pohdiskeleva tyyppi ja hiukan pehmeä. Se saattaa alkuun tehdä asiat hitaasti (ajatellen) kunnes varmistuu siitä mitä haetaan. Pienempänä Viima jonkin verran paineistui ja pelkäsi epäonnistumisia. Nämä ovat iän ja treenin myötä vähentyneet ja koira alkaa kestää jo sanomistakin. Viima on tällä hetkellä vasta 10kk. Agilityä Viima on vähän aloitellut ja syttynyt lajista kovasti. Vähästä määrästä huolimatta se menee kovaa ja reagoi hyvin minun liikkeisiin.

Minulla oli bortsuista mielikuvana, että ovat vähän tosikoita suorittajia, mutta Viima kyllä hurmaa kiltillä ja iloisella persoonallaan. Treenien väliajat sillä tekee tiukkaa pitää itseään paikallaan hännän heilutukselta. Mikäli kauempaa joku katsoo koiraan päin, se saattaa vastata hymy poskilla takaisin ja tutut se jaksaa tervehtiä aina yhtä iloisesti hyvin monta kertaa yhden illan aikana.

Innolla odotan tulevia vuosia Viiman kanssa.

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net