L-pentueen sivuille

Something Like Little Miss Beauty

    
Fia KoiraNet   |    Fian kuvallinen sukutaulu

 

syntymäaika väritys koko vanhemmat omistaja
08.06.2018 mustavalkoinen cm / kg "Emil" & "Ceri" Sara Kuure, Oulu

lonkat kyynärät olkapäät polvet selkä
A/B 0/0 kuvattu terveeksi LTV0 VA0

CEA TNS CL purenta
vapaa mahdollinen kantaja mahdollinen kantaja normaali purenta, täysi hampaisto

 

Lisää fiasta

Tällä hetkellä Fiia on hieman alle 10 kk sirorakenteinen, kaunis ja pienehkö narttu.

Fiia on minun ensimmäinen bordercollie, josta olisi tarkoitus kouluttaa uusi kisakaveri agilityä varten. Koko elämäni ajan olen puuhaillut eri kokoisten snautsereiden kanssa, joten paimenkoirarotuun vaihtaminen on opettanut hurjasti uusia koulutustyylejä jo lyhyessä ajassa. Maailma lähes tulkoon kirkastui, kun sain erittäin miellyttämishaluisen ja työlle ahkeran koiran vierelleni, joka osaa ajatella ja yhdistellä asioita omassa pikku päässään.

Fiia on luonteeltaan melko nöyrä ja rakastaa kaikkia ihmisiä, jotka vähänkään antavat huomiota. Lisäksi Fiia on hieman piilopirullinen ja erittäin hellyyden kipeä ja yrittää kyllä ahkerasti vaatia huomiota etenkin vierailta. Fiia oppii uudet asiat nopeasti ja oppimisen jälkeen, Fiia kyllä koittaa tarjota oppejaan lelujen ansaitsemiseen kuin muuhunkin kerjäämiseen. Koulutustilanteessa Fiia puolestaan siirtyy selvästi työmoodiin, jolloin kaikki muu ympärillä katoaa ja kouluttajasta tulee jotain maagista Fiian mielestä. Palkkauksessa pallot ja repimisleikit ovat ihan ykkösiä, toisaalta ruokapalkka tuppaa olemaan Fiialle toissijaista ja joskus herkut pullautetaan suusta pois, jotta voidaan keskittyä seuraavaan käskyyn/toimintaan.

Taistelutahtoa, motivaatiota ja moottoria tästä koirasta kyllä löytyy! Rauhallisuutta ja tietynlaista itsenäisyyttä voisi puolestaan treenikentillä olla hieman enemmän, joten näitä olemmekin jonkin verran harjoitelleet. Agility on selvästi Fiialla veressä ja siellä onnistumiset ovat tärkeässä roolissa, sillä peräkkäiset epäonnistumiset saavat Fiian kupin pyörähtämään helpommin nurin. Tokoilua olemme myös Fiian kanssa aloittaneet ja siinä lajissa Fiia on erittäin välkky pikkuoppilas, sillä kierrokset ei tässä lajissa nouse liikaa. Tavoitteena olisi jatkaa tokoa ja ryhtyä kilpailemaan tulevaisuudessa, agilityn ollessa ykköslajina. Muutamissa näyttelyissä pyrimme ensi kesänä käymään.

Arki Fiian kanssa sujuu leppoisasti mukavissa merkeissä. Fiia on uskollinen ja luotettava perheenjäsen, joka haluaa olla ihan kaikessa mukana. Fiia rakastaa päättömiä rallatteluleikkejä koirakavereiden kanssa ja on siinä erittäin ketterä ja säpäkkä, niin kuin agilitykoiran kuuluukin. Fiia on hyvin sopeutunut laumaamme ja on antanut snautsereillekin uutta intoa leikkisällä olemuksellaan, jopa vanhin snautserimme Mandi on piristynyt selvästi ilopillerin seurassa. Fiia on sulattanut minun sekä läheisteni sydämet vallattomalla ja fiksulla persoonallaan.

Fiia on ollut aivan huippu tyyppi ja jään innolla odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän mustavalkoisen energiapakkauksen kanssa!

 

 

Janika Karenmaa
Eurajoki
karenmaa@gmail.com

Webdesign
Marjo Saukkoriipi
Rajalassie.net