FI AVA FI AVA-H AWC-2 2011
Promillen Cinzano "Punssi"

  
Bluemerle, uros
Syntymäaika: 03.01.2008
Isä: Ali
Emä: Sherry
Korkeus: 54 cm
Paino: 20 kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A Kyynäreet: 0/0
Silmät: Ok (pentuna), Lasiaisen rappeuma todettu (09/12), OK (11/14)
Silmäpeilaustuloksesta: Muutos vain toisessa silmässä ja muutos on lievä. Eläinlääkäri Jalomäki, oli silmäpeilauksessa kertonut, ettei lasiaisen rappeuma ole mikään este jalostuskäytölle. Sen periytyvyydestä ei ole tutkittua tietoa ja löydös on lievä. Varmuuden vuoksi suositteli käyttämään nartulla, jolla ei samankaltaisia löydöksiä ole.
CEA: Kantaja (DNA)
CL: Vapaa (DNA)
TNS: Vapaa (DNA)

Agility: FI AVA, FI AVA-H, MM-hopeaa 2011,
Pohjoismaiden mestaruudet:
Yksilöpronssia ja joukkuekultaa 2013, joukkuehopeaa 2011.
Suomenmestaruudet:
Yksilö SM-5 2013, joukkuekultaa 2012 ja joukkuehopeaa 2011.
Piirinmestaruudet:
Yksilökultaa 2012, joukkuekultaa 2012 ja 2011.
Kv-kisat:
2x CACIAG
Crufts kv kutsukilpailu: 3. sija 2012
SBCAK:n Vuoden agilitykoira 2011
Näyttelyt: H

Omistaja/kasvattaja: Tuulia Liuhto, Turku
⇒ Punssi KoiraNetissä


Lisää Punssista


Punssi on alusta alkaen ollut järkevä ja helppo koira, se ei ole tuhonnut mitään pentuaikanakaan ja sen kouluttaminen on ollut palkitsevaa. Kotioloissa Punssi on huomaamaton ja rauhallinen, mutta se on aina valmis lähtemään lenkille ja treenaamaan.

Agility on ollut lajimme alusta alkaen ja kouluttaminen on ollut helppoa. Punssi on ohjaajanöyrä koulutettava ja se haluaa tehdä asiat oikein, se käyttää päätään ja oppii todella nopeasti. Treenikentällä ja kilpailuissa Punssi antaa aina kaikkensa, sen vire on noussut iän ja kokemuksen myötä koko ajan ja tällä hetkellä se tuntuu paremmalta ohjata kuin koskaan aiemmin.

Kuumentuessaan se haukkuu. Punssi palkkautuu erittäin hyvin lelulla (ei ole nännikumin voittanutta), myös namipalkkaa voi käyttää, kunhan se on Punssin mielestä oikeasti tavoittelemisen arvoinen herkkupala.

Punssi on perusterve koira, joka on käynyt eläinlääkärissä vain rokotuksilla ja virallisissa terveystutkimuksissa. Se on sosiaalinen ihmisiä kohtaan, ei mielistele, vaan on lähinnä ystävällisen välinpitämätön. Punssi on omanarvonsa tunteva uros, se tulee toimeen muiden koirien kanssa, vaikkei oikeastaan ole muista koirista kovinkaan kiinnostunut, koska sillä on oma narttulaumansa, jonka kanssa touhuta. Punssilla ei ole koskaan ollut herkkyyksiä äänien, laukausten, ukkosen, erilaisten pintojen tai ympäristöjen suhteen. Sen kanssa on helppo matkustaa ja se rauhoittuu vieraissa paikoissa. Se on matkustanut autossa tuhansia kilometrejä ympäri Eurooppaa ja lentänyt lentokoneessa useita kertoja.

Terveisin, Tuulia