PAIM1 PPR1 Tex II "Tex"

  
Bluemerle, uros
Syntymäaika: 13.08.2009
Isä: Merle
Emä: Mollie
Korkeus: 54 cm
Paino: 20kg
Purenta: normaali purenta, täysi hampaisto
Lonkat: A/A Kyynäreet: 0/0
Polvet: 0/0 Olat: Kuvattu terveeksi
Selkä: Kuvattu terveeksi
Silmät: Ok (03/13)
CEA: Vapaa (DNA)
CL: Vapaa (DNA)
TNS: Vapaa (DNA)

Paimennus: PAIM1 PPR1

Omistaja: Aino Pikkusaari, Vihti
⇒ Texin kotisivut
⇒ Tex KoiraNetissä
⇒ Texin kasvattaja

Lisää Texistä


Tex keskttyy paimennuksessa hyvin ja työskentelee rauhallisesti. Tex syttyi paimennukseen heti ja työskentelee nykyään rennosti myös ahtaissa tiloissa. Hakukaaret ovat luontaisesti laajat ja eäintenlukutaito hyvä.  Jäätävä katse ja  rautainen keskittyminen tekevät sen työnteosta sulavaa. Tex työskentelee mielellään ohjaajan alaisuudessa mutta toisaalta nähdessään eläinten aikeet ei kyllä aikaile odottaa ohjeita ohjaajalta vaan toimii itsenäisesti.

Tex on ennemminkin yhden ihmisen koira. Verrattuna super-sosiaalisiin hyrräluonteisiin bordercollieisiin kundi on aika cool guy, joka orientoituu työntekoon ohjaajan kanssa täysillä eikä ota häiriötä ympäristöstä. Texua voi ohjata myös muut kuin oma ohjaaja,
työnteko on sille kaikki kaikessa. Tex voi kuitenkin vaikuttaa jäyhältä koiralta, joka pitää huomiosta ja haluaa miellyttää mutta ei varsinaisesti hae huomiota vierailta ihmisiltä.

Texun kojoottimainen olemus tekee sen liikkumisesta vaivattoman näköistä, ja tällä kropalla voi työskennellä koko päivän. Kestävyyttä ei puutu. Poika on myös erityisen leikkisä, ja taistelutahtoa löytyy sopivasti. Leikkiessä Tex koettelee ennemminkin vastapuolen
kestävyyttä kuin repisi lelua raivolla. Texulla ei mene koskaan työnteko tai huuma agilityssa yli, vaan sen tekeminen on aina tasaisen varmaa, aina kovaa ja täysillä, asenne mukana. Tex pystyy hyvin tarkkaan työskentelyyn. Kotona poika on rauhallinen ja pääasiassa nukkuu.
Tai leikkii itsekseen lelulla jossakin hissukseen.

-Aino